Bărbat din Olt, reținut de polițiști pentru furturi în serie. Procurorii din Caracal l-au pus în libertate/ VIDEO

Polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală nr. 5 Deveselu au reținut, ieri, un bărbat cercetat pentru violare de domiciliu și furt. Acesta a sustras mai multe bunuri și bani în decurs de patru zile. Azi, procurorii caracaleni l-au pus în libertate, aplicându-i măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

În fapt, în perioada 3 -7 noiembrie, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu au fost sesizați cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni comise în comuna Scărișoara.

Astfel, n noaptea de 2/3 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în locuința unei femei, din localitate, poliţiştii întocmind un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea de domiciliu.

În data de 5 noiembrie, persoane necunoscute ar fi sustras o bicicletă din fața unei societăți comerciale, poliţiştii întocmind un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

De asemenea, în data de 7 noiembrie, persoane necunoscute i-ar fi sustras unui bărbat un portofel în care se afla suma de 2.400 de lei, poliţiştii întocmind, la fel, un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Scărișoara, județul Olt, bănuit de comiterea faptelor, prejudiciul fiind recuperat parțial.

„După administrarea probatoriului, la data de 19 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele bărbatului, bănuit de comiterea faptelor, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Luni, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care l-a pus pe bărbat în libertate, dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de acesta, „având în vedere limitele pedepselor aplicate pentru infracțiunile ce fac obiectul cauzei”.

Anchetatorii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here