Premierea elevilor olimpici și a sportivilor cu rezultate bune la competițiile din acest an, premiați de CJ Olt

Elevii din Olt cu rezultate bune la olimpiadele școlare și profesorii care i-au pregătit, precum şi sportivii şi antrenorii care au înregistrat performanţe deosebite obţinute în acest an la competițiile sportive la nivel național și internațional vor fi premiaţi, ca de obicei, de Consiliul Judeţean.

Dacă până acum ceremonia de premiere se ținea pe final de an, de data aceasta evenimentul va fi mutat în prima lună din 2024, din cauza Ordonanței 90/2023, care limitează cheltuielile pe care autoritățile administrației publice le puteau face, pentru ca ținta de deficit să fie atinsă în contextul angajamentului luat de guvern în fața Comisiei Europene.

„Mie îmi pare rău că astfel de acțiuni – cu olimpici, cu sportivii –  acțiuni pe care le țineam, sunt folosite în scop electoral.  Așa cum știți și dvs., a apărut o ordonanță care ne blochează să facem angajamente pe ultimele două luni. Asta nu înseamnă că de la 1 ianuarie toate aceste angajamente nu sunt posibile. Acum nu se caută blocarea activităților UAT-urilor, sunt ca statul român să încadreze în ținta de deficit a asumată la nivelul Comisiei Europene. De la 1 ianuarie, atunci când nu mai există acea ordonanță care ne obligă să nu facem angajamente pe final de an, probabil în prima ședință de consiliu, vom avea vom avea cele două hotărâri în ceea ce privește premierea olimpicilor şi sportivilor cu performanţe”, a declarat, luni, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

El a arătat că, în privința premiilor, totul este pregătit de aparatul de specialitate al Consiliului Județean.

„Sunt în jur de 800 de olimpici și profesori care trebuie premiați și deja noi avem această situație. În jur de 200.000 lei vor fi plătiți către acești olimpici. Cu siguranță premierea va fi făcută în ianuarie, începutul lunii februarie, atât pentru sportivi, cât și pentru olimpici”, a mai spus Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here