Razie de proporții pe șoselele din Olt. Sute de amenzi aplicate șoferilor indisciplinați, zeci de permise reținute

Polițiștii olteni au organizat, weekendul trecut, mai multe acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost depistat nenumărate nereguli în trafic pentru care au fost date amenzi de peste 170.000 de lei și au fost reținute zeci de permise de conducere.

Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 170.000 de lei.

Au fost, de asemenea, reținute zeci de permise auto, dar și certificate de înmatriculare.

„Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere, dintre acestea 27 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cosmin Lupu.

De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here