Polițiștii din Constanța, stagiu de pregătire profesională

Tactică polițienească, aprofundare a cunoștințelor profesionale, forță, disciplină, antrenament. În aceste cuvinte se poate descrie stagiul de pregătire și integrare în specificul muncii de poliție a celor aproximativ 170 de agenți de poliție debutanți, recent încadrați în structurile Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Timp de o lună, aceștia participă la activități de pregătire practică și nu numai, cu cei mai experimentați instructori din Poliția Română, dar și cu specialiști din structurile de investigații criminale, ordine publică, rutieră și de combatere a criminalității organizate.

Specialiști ai Departamentului de Stat din cadrul Ambasadei SUA la București au venit în sprijinul acestui demers, împărtășind experiențe și informații profesionale în domeniul combaterii traficului de persoane, punând accent pe modul de identificare a victimelor acestei infracțiuni, totul cu scopul de a crește capacitatea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța de combatere a acestui fenomen.

Modulul de pregătire se desfășoară pe trei componente principale, prima fiind cea practic-aplicativă.

Astfel, hotărâți să demonstreze că își vor îndeplini cu succes misiunea de a fi în slujba societății, polițiștii debutanți își vor desăvârși pregătirea profesională în tactică polițienească, tragere cu armamentul din dotare, conducere defensivă în regim prioritar și autoapărare.

Ulterior, vor parcurge componenta de specialitate și cea de integrare și adaptare la specificul locului de muncă.

Modulul de pregătire a agenților de poliție are ca scop îmbunătățirea modului de intervenție la evenimentele sesizate, dezvoltarea deprinderilor de utilizare a tehnicilor și mijloacelor din dotare, gestionarea și dezamorsarea situațiilor conflictuale. Totul în scopul de a avea polițiști bine instruiți, care să acționeze rapid și eficient în misiunile pe care le vor avea de îndeplinit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here