Bolile pentru care permisul de conducere poate să fie suspendat, în 2024 / Detalii noi pentru șoferii români

Românii care dețin un permis de conducere trebuie să știe că pentru a-l menține este necesar să fie apți din punct de vedere fizic și mental. Astfel, legea a impus o listă cu câteva boli pentru care permisul de conducere poate să fie suspendat.

Permisul de conducere poate fi suspendat persoanelor care suferă de scleroză multiplă, boala Parkinson sau de demență, însă nu sunt singurele afecțiuni care pot lua șoferilor dreptul de a conduce. Nici cei care suferă de epilepsie, vertij, boli de inimă sau diabet nu au voie să mai conducă.

Șoferii care suferă de afecțiuni cardiovasculare pot să își reînnoiască permisul de conducere numai după ce afecțiunea a fost tratată și doar în baza unui aviz eliberat de un medic specialist.

De asemenea, șoferii care au probleme cu aparatul respirator nu vor mai avea dreptul de a se urca la volanul unui autoturism. Vor putea să intre în posesia unui permis de conducere doar dacă un medic specialist își dă acordul.

Permisul de conducere în cazul persoanelor cu insuficiență renală gravă poate fi menținut doar pe baza unui aviz medical autorizat și dacă este respectată condiția efectuării unor controale medicale periodice, scrie promotor.ro.

Nici persoanele care suferă de tulburări psihice sau dependență de droguri, medicamente sau alcool nu vor mai avea dreptul de a conduce.

Problemele cardiace și depresia, printre alte afecțiuni

Potrivit Codului Rutier, persoanele care suferă de boli cardiovasculare nu pot deține un permis de conducere, deși, în cazul în care afecțiunea a fost tratată și medicul cardiolog eliberează un aviz favorabil, atunci șoferul poate să își păstreze permisul.

Din această categorie fac parte și afecțiunile precum bradiaritmiile, tahiaritmiile, simptome de angină, implantare de stimulator cardiac permanent, operație de bypass coronarian cu grefă, transplant de cord etc.

Printre afecțiunile care te pot lăsa fără permis de conducere se numără și depresia, pentru că multe dintre medicamentele administrate în tratarea afecțiunii conțin substanțe cu efect psihoactiv sau psihotrop.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.