Marius Oprescu: Candidatul PNL la Primăria Slatina a blocat, cu concursul lui Ciucă, proiectul noului stadion

Așa va arăta noul stadion din Slatina

Candidatul PNL la Primăria Slatina, Mario De Mezzo, a blocat, cu concursul președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, procedura în cazul proiectului noului stadion, susține șeful PSD Olt, Marius Oprescu.

Liderul social-democraților olteni afirmă că proiectul trebuia să facă obiectul unei hotărâri de guvern ce trebuia să fie aprobată în ședința de joi a Executivului, însă proiectul de act normativ nu a mai fost inclus pe ordinea de zi la intervenția lui Nicolae Ciucă, în baza solicitării candidatului PNL la Primăria Slatina, în ideea ca acesta să folosească „insuccesul” Administrației Emil Moț în campania electorală.

„Pentru Stadionul Municipal 1 Mai, procedurile au fost făcute, mai puţin emiterea hotărârii de guvern, pentru că miniştrii PNL-ului, la indicaţia domnului Ciucă, nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern, pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi. Să ştiţi că stadionul este un obiectiv pe care ni l-am propus demult, a trecut prin multe faze şi Guvernul României a cheltuit foarte mulţi bani cu proiectarea şi toate studiile de fezabilitate care au fost făcute până în acest moment. Oricum, acest stadion nu mai poate fi oprit.

Un singur lucru au încercat să facă, la solicitarea candidatului PNL de pe Slatina, au încercat să încurce acest obiectiv de investiţii până la finalizarea campaniei electorale, crezând că acest lucru îl ajută pe el. Eu îi spun foarte clar că nu-l ajută acest lucru, nu va reuşi să oprească acest obiectiv, şi, cu siguranţă, în cel mai scurt timp vaom avea emisă o hotărâre de guvern şi apoi vom trece la demolarea stadionului vechi şi la predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii”, a declarat, vineri, Marius Oprescu.

El susține că are informații din interiorul coaliției că blocarea proiectului a fost solicitată expres de De Mezzo, care, recent, a și postat pe rețelele sociale o filmare făcută pe stadion în care îl critică pe Emil Moț, primarul în funcție și candidatul PSD pentru un nou mandat.

„Candidatul PNL a mers cu solicitare la Bucureşti (îmi asum ce spun pentru că asta ştiu din interiorul coaliției, că s-a discutat) şi le-a solicitat să nu aprobe acest proiect, ca el să poată să folosească acest lucru în campania electorală. De-aia a şi ieşit cu acea filmare mediocră în care încearcă să spună că nu facem acest obiectiv, că e doar o promisiune de campanie. Verificaţi la Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Finanțelor, ministere PNL semnatare ale proiectului de hotărâre, că li s-a transmis de-acum o săptămână şi jumătate, pentru o primă lectură, proiectul de hotărâre. El trebuia să fie în şedinţa de Guvern de ieri. La ora 11.00, trebuia să fie pe ordinea de zi. Din păcate, Ciucă, pe baza solicitării candidatului PNL Slatina, a blocat acest lucru, nu pentru foarte mult timp, să ştiţi, pentru că nu au ce să facă, e un abuz în serviciu, va trebui să-l semneze şi slătinenii să aibă stadionul promis. Deci, în concluzie, candidatul PNL împiedică procedura de emitere a hotărârii de guvern, astfel să poată folosi el electoral acest lucru”, a mai declarat Marius Oprescu.

Consiliul Local Slatina a aprobat, în martie, anul acesta, planul de amplasament și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care se ridică la 400 de milioane de lei. Joi, ar fi trebuit ca Executivul să adopte o hotărâre de guvern, în baza căreia Compania Națională de Investiții să poată scoate la licitație contractul de lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here