Emil Moț și-a anunțat demisia din funcția de primar al Slatinei și din PSD. Viceprimarii Vîlceleanu și Berechet pleacă și ei din funcție

Emil Moț și-a anunțat demisia din funcția de primar al Slatinei, dar și din PSD. Viceprimarii Gigi Vîlceleanu și Alex Berechet ar urma să renunțe și ei la funcție, potrivit edilului.

Anunțul a fost făcut de actualul primar în funcție pe pagina sa de socializare. În textul postat pe Facebook, Emil Moț își explică gestul prin faptul că, în acest fel, va avea loc o tranziție administrativă lină și că astfel vor fi eliminate incertitudinile generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.

„Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.

În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel.

Este o decizie luată în numele transparenței administrative și pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanții acestui partid, fiind astfel obligați, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-și numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari, dintre care unul cu atribuții de primar.

În acest sens, au șansa să facă administrație și să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea și promisiunile menționate în campania electorală.

Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală și, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative”, afirmă Emil Moț.

De asemenea, anunță și că va renunța la calitatea de membru al PSD, „pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni.”

„În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni.

Îmi doresc pentru Slatina și slătineni proiecte importante, care să crească poziția de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperității.

Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcționa, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susținute și/sau îmbunătățite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată și oportunități economice sporite”, a mai scris, pe Facebook, Emil Moț.

La alegerile locale din 9 iunie, candidatul PNL Mario De Mezzo a câștigat funcția de primar al municipiului Slatina, în timp ce Emil Moț s-a clasat pe locul al doilea. Potrivit noilor proceduri, dictate de faptul că alegerile locale au fost organizate mai devreme cu trei luni, prin comasarea lor cu alegerile europarlamentare, noul primar ales ar urma să intre în posesia funcției în luna octombrie, când expiră mandatele primarilor în funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here