FOC în toată țara mâine: Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă, temperaturile devin insuportabile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru miercuri, 11 iulie, o atenționare Cod Galben și o avertizare Cod Portocaliu de caniculă. Temperaturile devin insuportabile, cu precădere pentru anumite categorii de populație, precum persoanele de vârsta a treia și cele cu boli cronice.

Codul Galben este pentru cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș, unde valul de căldură se va menține.

Temperaturile maxime vor fi de 33… 37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare, astfel că temperaturile devin insuportabile, cu precădere pentru anumite categorii de populație, precum persoanele de vârsta a treia și cele cu boli cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here