FOTO/VIDEO Revenit pe meleaguri natale, scriitorul Marin Traşcă şi-a lansat la Slatina ultimele cărţi publicate

Scriitorul şi jurnalistul bălşean Marin Traşcă, stabilit de mai mulţi ani, temporar, în Spania, a revenit, de curând, pe meleagurile natale, prilej cu care şi-a lansat, la Slatina, două cărţi, un roman şi un volum de poezie. Evenimentul s-a consumat sâmbătă la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, în prezenţa a zeci de prieteni şi cunoscuţi, scriitori şi jurnalişti alături de care autorul a lucrat ani la rând înainte de a pleca în Spania.

Marin Traşcă şi-a lansat romanul autobiografic „El desconocido” / Necunoscutul (Editura Rafet, Râmnicu Sărat, 2012, ediţia a doua) şi volumul de versuri „Căruţa cu vise” (Editura Karuna, Bistriţa). La eveniment au participat scriitori din Olt, Teleorman şi Vâlcea, printre cei care au vorbit despre scriitorul Marin Traşcă, despre cărţile lansate, despre scriitura sa în general, dar şi despre calităţile sale umane numărându-se scriitorul Constantin T. Ciubotaru din Roşiorii de Vede, Ilie Alexandru (vechi prieten al autorului), pictoriţa, poeta şi jurnalista Eugenia Dumitriu, Margareta Chiriţoiu, care a decupat exact profilul literar şi uman al autorului, precum şi, în calitate de invitat special, jurnalista şi scriitoarea Georgeta Resteman, care trăieşte în Limassol, Cipru, cu opere publicate în SUA, Germania, Cipru şi care semnează şi unul dintre articolele din postafaţa cărţii, sub titlul „La cumpăna dintre «draga» de viaţă şi lumea de «dincolo»: El desconocido”.

Între discursuri şi-a făcut apariţia, la un moment dat, rapsodul popular Ion Creţeanu cu cobza sa, interpretând câteva melodii tradiţionale care i-au stors multe lacrimi scriitorului Marin Traşcă, şi nu doar lui.

La final, acesta le-a mulţumit celor care i-au fost alături, a citit câteva pasaje din romanul lansat şi a vorbit despre următorul său roman care se va intitula „Lăutarii de ţărână”.

Printre cei care au participat la eveniment s-au mai numărat jurnalişti care au lucrat pe vremuri cu Marin Traşcă, precum Bucur Borcan, Filon Sin, Valentin Ciurea, Romică Prioteasa sau Nicu Ciorei, prieteni buni precum Cornel Chiriţoiu, scriitorii Marin Rada, George Nina Elian, Cecilia Romaniuc, Marinela Iacob, Mira Parâng etc, dar şi politicianul Stelian Sima, rudă cu autorul.

Înainte de a pleca în Spania cu familia, Marin Traşcă a frecventat grupările literare locale din Slatina şi Balş şi a lucrat la mai multe publicaţii locale, susţinând îndeobşte rubrici de cultură. Dincolo de meseriile pe care le-a practicat pentru întreţinerea familiei, el şi-a continuat peste hotare activitatea literară, dar şi pe cea jurnalistică, semnând rubrici la posturi de radio în limba română.

Trasca1
Marin Traşcă şi invitaţii
Trasca3
Printre invitaţi, jurnalişti, scriitori şi prieteni ai autorului
Trasca2
Marin Traşcă şi Georgeta Resteman

Trasca4

 

Trasca5

 

Familia Chiritoiu

Familia Margareta şi Cornel Chiriţoiu

Trasca8

Trasca9

Trasca11

Marin Traşcă, alături de soţie

Trasca10

La autografe

Trasca7

Care-i cartea, care-i omul ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here