Percheziții domiciliare la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani din Olt

Zeci de polițiști din Olt fac, în această dimineață, percheziții domiciliare la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor. Perchezițiile din Olt au loc în cadrul unei acțiuni mai ample care are loc în 11 județe și în Capitală, sub coordonarea polițiștilor bucureșteni.

Costel MIREA

Potrivit Poliţiei Române, oamenii legii descind la 105 adrese din Bucureşti şi judeţele Bacău, Braşov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt, Satu-Mare, Teleorman şi Vâlcea.

„Sunt mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor, prin folosirea de achiziții fictive și firme fantomă”t vizate mai, se arată într-un comunicat al Poliției Române. 

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 10.000.000 de euro.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

În urma percheziţiilor, 67 de persoane ar urma să fie duse la audieri.

La acţiunea participă 353 de poliţişti de la structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi acţiuni speciale din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei Capitalei şi al inspectoratelor de poliţie ale judeţelor unde au loc descinderile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here