Patron din Spineni, cercetat pentru evaziune fiscală. Bărbatul a dat statului o gaură de peste 200.000 lei

Patronul unei firme din comuna Spineni, Olt, este cercetat de oamenii legii după ce a dat statului o gaură de peste 200.000 de lei. Reținut în primă fază de procurorii  Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, suspectul a fost eliberat, fiind cercetat sub control judiciar.

Costel MIREA

Bărbatul are 27 de ani și este suspectat de poliţişti pentru că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă mai multe achiziţii intracomunitare, prejudiciul cauzat statului fiind de aproape 210.000 lei.

„La data de 3 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 27 ani, din comuna Spineni, judeţul Olt. În 4 septembrie a.c., prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olty, comisarul șef Claudia Radu.

Omul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 08.05.2013 – 14.06.2013, nu a înregistrat în evidenţa contabilă şi nu a declarat la organul fiscal teritorial mai multe achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand şi livrările acestora pe teritoriul României, la diferite persoane fizice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 209.583,44 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here