Proiect anticorupţie finanţat din fonduri europene la IPJ Olt

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a fost demarat proiectul „United Against Corruption”(Uniţi împotriva Corupţiei), finanţat de Uniunea Europeană cu peste 274.000 de euro. 

Proiectul este implementat de IPJ Olt, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul de Poliţie Regională din Vidin, Inspectoratul de Poliţie Regională din Pleven, Poliţia de Stat din Letonia, Departamentul General Anticorupţie şi Transparency International, pe o durată de doi ani. 

„Proiectul face parte din Programul ISEC, ce are ca principale obiective stimularea, promovarea şi dezvoltarea de metode şi instrumente orizontale necesare pentru prevenirea strategică şi lupta împotriva criminalităţii şi garantarea securităţii şi ordinii publice, precum şi promovarea şi dezvoltarea coordonării, cooperării şi înţelegerii reciproce între instituţiile de aplicare a legii, alte autorităţi naţionale şi organisme ale Uniunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Obiectivul principal al proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi punerea în aplicare a instrumentelor privind prevenirea şi lupta împotriva corupţiei la nivel european şi dezvoltarea coordonării, cooperării şi înţelegerii reciproce între instituţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Letonia. 

Bugetul proiectului este de 274.017,98 euro, dintre care 246.533.98 euro reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here