Ex-miniştri Voinea şi Dăianu, racordaţi la bugetul Slatinei

Fostul ministru al Bugetului Liviu Voinea, actualmente viceguvernator al BNR, şi europarlamentarul Daniel Dăianu, fost ministru al Finanţelor şi şef interimar al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) s-au racordat la bugetul Slatinei prin firmele de consultanţă în care sunt acţionari, societăţi care vor furniza Primăriei Slatina servicii de consultanţă pentru obţinerea de finanţări din surse atrase.

Firmele Luca Way SRL, Gea Strategy & Consulting SA și Cinnamon Project SRL, toate din București, vor furniza Primăriei Slatina, în urma câştigării unei licitaţii, servicii în valoare totală de patru milioane de euro în domeniul consultanţei managementului. Specialiştii acestora vor întocmi cereri de finanţare în vederea obţinerii de finanţări din surse atrase (fonduri europene, fonduri guvernamentale, parteneriate publice-private, alte finanţări interne sau externe) şi consultanţă în management după obţinerea finanţării. Potrivit catavencii.ro, printre acţionarii („foşti şi actuali”) Gea Strategy & Consulting SA, care funcționează pe lîngă un ONG, Grupul de Economie Aplicată, s-ar număra viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, fost ministru al Bugetului, dar şi Daniel Dăianu, fost ministru al Finanţelor şi şef interimar al ASF. 

Contractul pentru prestarea acestor servicii a fost atribuit nu demult, respectivele documentatii urmând să fie elaborate la cererea autorităţii contractante prin încheierea de contracte subsecvente, in functie de programele de atragere a fondurilor care vor fi lansate. Criteriile pentru desemnarea câştigătorului au fost preţul cel mai scăzut (70%) şi durata de elaborare a cererii de finanţare (30%).

Consilierii locali ai Slatinei au aprobat, spre sfârşitul anului trecut, un proiect de hotărâre privind contractarea unor servicii de consultanţă în domeniul achiziţiilor publice de la o firmă specializată în domeniu. Primarul municipiului-reşedinţă de judeţ, Minel Prina, invoca atunci faptul că nivelul achiziţiilor publice depăşeşte, de multe ori, capacitatea de elaborare a angajaţilor primăriei, găsind astfel utilă externalizarea acestui tip de servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here