Primăria Slatina sprijină financiar revista de cultură OltArt

Revista OltArt, singura publicație profesionistă de cultură din Olt, a obținut, în premieră, finanțare din partea administrației publice locale, la aproape doi ani de la apariție, perioadă în care a reușit să aibă o existență periodică datorită unor eforturi imense ale celor care se ocupă de ea și ale editurii care s-a înhămat la acest proiect de mare anvergură ce pune Slatina pe harta centrelor culturale cu prestigioase publicații în domeniu. 

 
Deși asociația culturală care se ocupă de apariția revistei OltArt a făcut demersuri la mai multe instituții publice pentru a obține finanțare, Primăria Slatina a fost singura care a răspuns afirmativ solicitărilor celor care se ocupă de existența publicației, aprobând o finanțare de 3.000 de lei. 
„Suma nu este una mare, dar ne ajută să acoperim cheltuielile câtorva numere, ceea ce este mare lucru în condițiile în care nimeni nu ne-a ajutat cu nimic la proiectul pe care l-am demarat cu circa doi ani în urmă. Îi mulţumim domnului primar Minel Prina că este un om de cuvânt şi de dragoste de Slatina şi de valorile ei culturale. Domnia-sa a făcut un gest de a cărui nobleţe alţii nu s-au dovedit capabili, acordând sprijin financiar apariţiei revistei de cultură OltArt, o revistă reprezentativă la nivel naţional pentru oraşul şi judeţul nostru”, a declarat redactorul-șef al revistei, scriitorul C. Voinescu.
 
Revista OltArt a apărut în urmă cu aproape doi ani grație scriitorului C. Voinescu și a editurii Hoffman din Caracal. Publicația s-a bucurat de o ascensiune relativ rapidă, ajungând să atragă prețuirea unor mari scriitori români și a unor publicații culturale prestigioase din țară, precum Vatra Românească din Cluj sau Familia din Oradea. La scurtă vreme după ce a apărut pe piață, revista s-a bucurat de semnături ale unor scriitori importanți din Olt și din țară, dar și ale unor oameni consacrați în alte domenii ale culturii, așa încât OltArt a ajuns să reprezinte Slatina și județul Olt la nivel național pe un segment în care zona nu era reprezentată aproape deloc, cel al literelor. După finanțarea subțire în raport cu nevoile publicației oferită de Primăria Slatina, Asociația Culturală OltArt încearcă să pună pe picioare un proiect pentru atragerea unor fonduri europene tot prin intermediul primăriei.
Bine ar fi dacă și Consiliul Județean ar marșa la acest proiect pentru că domeniul în care acesta se desfășoară nu a fost unul în care Oltul să exceleze. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here