Ce se ascunde dincolo de deconspirarea lui Robert Turcescu

Deconspirarea jurnalistului Robert Turcescu, care duminică a recunoscut pe blogul personal și, ulterior, la B1TV, că a fost ofițer sub acoperire are o strânsă legătură cu anunțul făcut de președintele României, Traian Băsescu, privind un anumit candidat la alegerile prezidențiale care ar fi sau ar fi fost ofițer sub acoperire, au declarat surse politice pentru olt-alert.ro.

Potrivit surselor citate, deconspirarea lui Robert Turcescu ar urma să ducă, în cadrul unui scandal incendiar, la deconspirarea candidatului la care Traian Băsescu s-a referit săptămâna trecută. „Există două variante în cazul lui Turcescu: ori a fost șantajat și el a ales să se dea în vileag înainte ca dubla sa viață să iasă la iveală din alte surse, ori are sarcina ingrată de a declanșa un scandal public care să ducă la identificarea candidatului despre care Băsescu spunea că ar fi ofițer sub acoperire. Eu, și nu numai eu, înclin să cred că cea de-a doua variantă este cea corectă, ținând cont de conjunctura și de momentul ales de Turcescu să se spovedească în public”, a spus una dintre sursele citate.

Jurnalistul Robert Turcescu a confirmat, duminică seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea Românescă” de pe B1 TV, că documentele postate în cursul zilei pe blogul personal sunt reale și că au fost publicate chiar de el. De asemenea, realizatorul a precizat că este gata să dea socoteală în fața judecătorilor şi că nu va mai realiza emisiunea „Sub semnul întrebării”. Potrivit documentelor postate pe blog, jurnalistul de la B1 a lucrat pentru Ministerul Apărării Naţionale.

”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi (duminică – n.r.) pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare. De mâine (luni – n.r.) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că, făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momentul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. De asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile. Sfârşitul nu e aici”, a declarat Robert Turcescu, părăsind, după 20 de minute de mărturisiri, platoul emisiunii.

Robert Turcescu a scris, duminică, pe blogul său, că a fost locotenent-colonel sub acoperire, publicând şi o serie de documente în acest sens.

„Da, am fost lt-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu îl trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugați-vă pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor”, a postat jurnalistul pe blogul său.

MApN tace

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) spune că nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu. 

„În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată într-un comunicat al MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here