Pagube de 4,4 milioane lei pricinuite de ultimele inundaţii în Olt

Echipele mixte de evaluare a pagubelor pricinuite de ultimele inundaţii produse în judeţul Olt au întocmit un raport final potrivit căruia aproape 100 de locuinţe şi zeci de anexe gospodăreşti au avut de suferit, ploile care n-au contenit mai multe zile la rând afectând şi suprafeţe întinse de terenuri agricole, zeci de poduri şi podeţe, dar şi infrastructura rutieră pe zeci de kilometri. Pagubele se ridică la peste 4,4 milioane  de lei.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase înregistrate în perioada 5 – 6 septembrie, pe raza judeţului Olt au fost afectate şapte localități, respectiv Caracal, Brastavăţu, Traian, Redea, Vlădila, Drăghiceni şi Deveselu, se arată în raportul transmis, luni, de Prefectură. Documentul arată că în cele şapte localităţi au fost afectate 94 de  case, 41 de anexe gospodăreşti, două obiective socio-economice, 0,5 km de drum judeţean, un kilometru şi jumătate de drumuri locale şi aproape 60 de kilometri de străzi. Pradă potopului au mai căzut 26 de poduri şi podeţe, două hectare de pădure, 388 de hectare de teren agricol, un drum de exploatare forestieră, dar şi trei tone de grâu.

„Valoarea estimată a pagubelor se ridică la suma de 4.432,6 mii lei. Raportul-sinteză a fost aprobat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt din data de 19.09.2014 și va fi transmis Ministerulului Mediului și Schimbărilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a declarat prefectul judeţului, Silviu Neacşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here