Guvernul dă undă verde reluării lucrărilor la Polivalenta din Slatina

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, indicatorii tehnico-economici ai Sălii Polivalente din Slatina la  care lucrările, demarate în urmă cu trei ani, au fost întrerupte, din lipsă de fonduri, în 2012.

Printre actele normative aprobate, luni, de Executiv se numără şi „Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții «Sală de Sport Multifuncțională cu 3000 de locuri – structură preluată», str. Crișan, nr.33, municipiul Slatina, județul Olt, realizat prin Compania Națională de Investiții SA”. Investiţia a fost demarată în urmă cu câţiva dar, din lipsă de fonduri, lucrările au fost sistate în 2012. Totuşi, infrastructura a fost realizată pe cheltuiala primăriei. Deşi, cu ocazia inaugurării bazinului didactic din municipiul-reşedinţă de judeţ, vicepremierulLiviu Dragnea dădea ca sigură finalizarea lucrărilor până în toamna acestui an, Ministerul Finanţelor a avizat negativ proiectul. Abia luni investiţia a fost deblocată, urmând ca de realizarea ei să se ocupe Compania Naţională de Investiţii. Execuţia propriu-zisă cade în sarcina firmei Vega 93 SRL din Galaţi, care a câştigat licitaţia. 

Sala Polivalentă de la Slatina ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi cu o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, aici vor mai fi amenajate spaţii comerciale, birouri administrative şi săli de conferinţă. De asemenea, în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri, dar şi o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi pentru concerte în aer liber.

Valoarea totală a investiției este de 71.180 mii lei, finanțarea urmând să se facă de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de la bugetul local, precum și din alte surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here