Cazul uciderii sportivului Cristi Gălbenușe, judecat la Tribunalul Olt

Cazul sportivului slătinean Cristian Gălbenușe, ucis cu mai multe lovituri de cuțit în urmă cu mai bine de două luni într-un local din Slatina, intră în faza de judecată la Tribunalul Olt. Principalul suspect în dosar, Florian Gulie, de 25 de ani, din Slatina, a compărut, luni, în fața completului de judecată care a decis o primă amânare în dosar, magistrații menținând măsura arestării preventive a inculpatului. Aceeași decizie a fost luată și în cazul celorlalți doi inculpați în dosar, Ciucă Nelu Ilie și Ciucă Robert Marian, acuzați de complicitate la tentaivă de omor și de tulburarea ordinii publice.

 

Slătineanul Florian Gulie, de 25 de ani, și ceilalți doi inculpați, Ciucă Nelu Ilie și Ciucă Robert Marian, rămân, așadar, după gratii, au hotărât, luni, magistrații Tribunalului Olt. „În baza art. 207 alin. 4 C.p.p., constată legalitatea și temeincia arestării preventive a inculpaţilor Gulie Florian, Ciucă Nelu Ilie şi Ciucă Robert Marian. Menţine arestarea preventivă a acestora”, se arată în încheierea magistraților. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la instanța superioară de cei trei inculpați.

Cei trei bărbați au fost trimiși luna trecută în judecată de procurori după ce, în urmă cu peste două luni, sportivul Cristian Gălbenușe, nepotul antrenorului e box Constantin Gălbenușe, a fost înjunghiat mortal de Florian Gulie într-un scandal consumat într-un pub din Slatina. Dosarul a ieșit săptămâna trecută din Camera Preliminară, procurorul respingând toate cererile inculpaților.

„În baza art. 346 alin. 1 C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul 285/P/2014 din 27.06.2014 al procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt privind pe inculpaţii Gulie Florian cu domiciliul în Slatina str. Grădişte nr. 92 jud. Olt, trimis în judecată pentru faptele de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 rap.la art. 189 alin. 1 lit. h C.p., tentativă de omor prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 şi 2 C.p.,tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 C.p. şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase prev. de art. 372 alin. 1.liot. a şi alin. 2 Cp cu aplicarea art.-38 alin. 1 C.p. şi art. 41 alin. 1 C.p., Ciucă Nelu Ilie şi Ciucă Robert Marian pentru infracţiunile de tulburare a ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 C.p. şi complicitate la tentativă de omor prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art.32 alin. 1 rap.la art. 188 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cp., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Respinge cererea şi excepţiile invocate de inculpaţii Ciucă Nelu Ilie şi Ciucă Robert Marian ca nefondate. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe aceşti trei inculpaţi pentru aceste fapte penale. Cu drept de contestaţie cu privire la modul de soluţionare a cererii şi excepţiilor invocate de inculpaţii Ciucă Nelu Ilie şi Ciucă Robert Marian în termen de 3 zile de la comunicare şi cu cale de atac odată cu fondul pentru restul dispoziţiilor”, se precizează în încheierea din 16 septembrie.

Scandalul a fost iscat de agresori pe tersasa localului Vintage Pub, Florian Gulie aplicându-i victimei mai multe lovituri de cuțit, provocându-i acesteia leziuni grave care au dus la decesul sportivului. Ulterior, agresorii au fugit, dar s-au întors la scurt timp, Gulie continuând să lovească cu o scândură persoane aflate pe terasa pub-ului. El a fost lovit, la un moment dat, în cap cu un corp contondent, având nevoie de o intervenție chirurgicală efectuată la Spitalul Clinic de Urgență Caiova. În prezent acesta se află încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here