Patronul din Spineni cercetat pentru evaziune, arestat pentru 30 de zile

Patronul din comuna Spineni, Olt, luat în vizor de oamenii legii la începutul acestei luni pentru evaziune fiscală a fost arestat joi. El fusese reținut anterior, apoi eliberat sub control judiciar într-un alt dosar cu un prejudiciu mai mic.

Bărbatul de 27 de ani este suspectat de procurori că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă mai multe achiziţii intracomunitare de autoturisme. Reținut de polițiști la începutul acestei luni într-un alt dosar pentru un prejudiciu de circa 200.000 lei adus statului, bărbatul a fost ulterior lăsat în libertate sub control judiciar. El a fost arestat, joi, pentru o perioadă de 30 de zile, tot pentru evaziune fiscală într-un al doilea dosar în care prejudiciul calculat este mult mai mare.

„La data de 24 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 27 ani, din comuna Spineni, judeţul Olt. În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie-decembrie 2012, a achiziţionat intracomunitar 38 de autoturisme second – hand, pe bază de facturi fiscale, de la diferite firme din Belgia şi Spania. De asemenea, în perioada noiembrie – decembrie 2013, cât şi în perioada anterioară acestor luni, a vândut 90 de autoturisme second – hand, achiziţionate intracomunitar, activităţi comerciale care nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii. Azi, 25 septembrie a.c.,Tribunalul Olta dispus măsura arestării preventive, pentru o perioada de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisarul șef Claudia Radu.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de aproape 700.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here