Peste 300 de democrat-liberali din Olt au ținut să fie prezenți la lansarea candidaturii lui Iohannis / FOTO

Peste 300 de membri ai Partidului Democrat Liberal din Olt au ținut să fie prezenți la mitingul de lansare a candidaturii lui Kalus Iohannis în cursa alegerilor prezidențiale din Capitală. Delegații PDL Olt au participat sâmbătă la manifestarea din Piața Victoriei în frunte cu liderul organizației, Siminica Mirea. 

Printre liderii PDL Olt prezenți la lansarea candidatului Alianței Creștin Liberale (ACL) s-au mai numărat președintele intermiar al PDL Slatina, Gheorghe Moise, liderul TNL Olt, Marian Călin, președintele pensionarilor din PDL Olt, Ioan Bădescu și Marian Căruntu, vicepreședinte al organizației județene și prim-vicepreședinte al PDL Slatina. 

„Piața Victoriei a devenit neîncăpătoare și nu numai de membrii PDL și PNL, ci și de foarte mulți bucureșteni neangrenați politic, ceea ce înseamnă că domnul Klaus Iohannis este dorit de mase foarte largi din România. Treceau autoturisme prin zonă și mulți șoferi opreau să asculte discursurile, apoi aplaudau, ceea ce este lucru mare, nu ca la PSD unde aplaudă doar activul de partid. Și asta pentru că domnul Iohannis este perceput de populație ca fiind altceva în comparație cu ceilalți candidați la alegerile prezidențiale, pe care lumea îi cunoaște ca pe niște oameni vechi, ancorați în trecut. Domnul Iohannis este noutatea în această cursă electorală și oamenii, electoratul în general vrea altceva”, a declarat președintele PDL Olt, Siminica Mirea.

Klaus Iohannis şi-a lansat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei. Iohannis a spus că viziunea sa este „România lucrului bine făcut”, intrând în competiţie cu gândul „să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea” şi că îşi provoacă contracandidaţii la o dezbatere serioasă.

„Mărturisesc, nu e uşor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici, nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar. Nu m-am gândit că eu, un profesor de liceu, cu nume de neamţ, dintr-un oraş din centrul ţării, voi fi astăzi în faţa a zeci de mii de oameni entuziaşti, vorbind în numele a milioane de susţinători, cu o viziune pentru România. Democraţia şi libertatea au făcut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetăţenii acestei ţări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră, voi aţi făcut acest lucru posibil. Este o onoare şi o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie pentru Preşedinţia României cu încredere şi convingere”, aafirmat Iohannis în faţa susţinătorilor prezenţi la mitingul ACL din Piaţa Victoriei.

El a mai spus că este „un om al faptelor, nu al vorbelor goale”, „un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului şi spectacolului”, „un om care construieşte, nu care distruge”.

„Viziunea mea, ca preşedinte al României, poate fi spusă simplu, dar cuprinzător: România lucrului bine făcut! (…) Eu vă spun cu toată convingerea: în România se poate! Am intrat în competiţia prezidenţială cu acest gând: să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea! O Românie a lucrului bine făcut!”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here