Ministrul Sănătății spune că spitalul din Drăgănești-Olt ar putea fi redeschis

Prezent, vineri, la Slatina, unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a lăsat să se înțeleagă faptul că spitalul din orașul Drăgănești-Olt, închis în 2011 de Guvernul Boc, ar putea fi redeschis.

„Veştile bune, în acest sens, sunt pentru Drăgăneşti. Vom discuta cu primarul orașului, cu cei de la DSP şi cu Casa de Asigurări de Sănătate şi vom încerca să găsim o soluţie punctuală pentru acest caz. Au închis vreo 67 de spitale şi multe alte secţii din alte spitale. Un spital închis este foarte greu de redeschis. S-au redeschis, până acum, 14 spitale, unele urmează a fi redeschise într-o perioadă imediat următoare, chiar luna viitoare încă două. Unele s-au transformat în centre multifuncţionale”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a purtat, de altfel, vineri, duscuții pe acest subiect cu reprezentanții Casei Județean pentru Asigurări de Sănătate, Direcției de Sănătate Publică și cu primarul din Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru. Acesta acționează de mai multă vreme pentru redeschiderea unității spitalicești din oraș, făcând demersuri la mai multe instituții în acest sens.

Din 2011, când Centrul de Sănătate Drăgănești-Olt a fost închis, pacienții din oraș și din zonă au rămas doar cu medicii de familie, cei grav bolnavi fiind transportați la spitalele din Caracal și Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here