Sancţiuni de la Garda de Mediu Olt

Garda de Mediu Olt a dat un avertisment, a propus suspendarea actelor de reglementare în domeniul mediului în cazul unei firme şi au dispus suspendarea activităţii la nivelul unui agent economic luna trecută, când comisarii de mediu au făcut peste 100 de inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului şi biodiversităţii.

43 de inspecţii au fost planificate să se efectueze în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase şi în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate). Comisarii de mediu au făcut şi 73 de controale fără să fi fost neplanificate, din care 34 în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase şi 39 de controale în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

Într-un caz, reprezentanţii Gărzii de Mediu au uzat de legalitatea avertismentului. De asemenea, comisarii au propus suspendarea actelor de reglementare în domeniul mediului în cazul unei firme. O altă firmă care activa în domeniul exploatării forestiere fără să deţină autorizaţie de mediu a fost sancţionată cu avertisment, dispunându-se şi suspendarea activităţii până la obţinerea actelor de reglementare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here