Liderul PNL Scorniceşti şi poliţistul inculpat Voiculescu scot miliarde din păcănele, pe mâna soţiilor

Soţia poliţistului Liviu Voiculescu de la IPJ Olt, judecat pentru activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc în dosarul în care alți doi colegi ai săi, ofiţerii Laurențiu Lazăr și Ciprian Gheorghiceanu, au ajuns în faţa instanţei, este parteneră de afaceri cu soţia preşedintelui PNL Scorniceşti, Ion Moisescu, afacerile cu păcănele aducându-le amândurora câştiguri nete de miliarde de lei vechi anual. Ba, în anumiţi ani, dividendele băgate în buzunare sunt, paradoxal, mai mari decât profitul net declarat la Fisc.

Maria Luiza Voiculescu a intrat în afaceri în 2010, exact în domeniul în care soțul ei a fost „agățat” în dosarul care în 2012 a zguduit Inspectoratul de Poliție Județean Olt și Finanțele Publice oltene: activități de jocuri de noroc și pariuri. Soţia poliţistului a înfiinţat, împreună cu un anume Ovidiu-Valentin Gîrbovan, din Dolj, SC Markus Games SRL, cei doi asociaţi instalând într-un timp foarte scurt aparate de joc în zeci de localități din Olt, Vâlcea, Dolj și Timiș. După ce, în primul an de activitate, firma a înregistrat pierderi de peste 20.000 de lei, profitul a explodat în 2011, SC Markus Games SRL înregistrând de atunci, an de an, câștiguri nete de miliarde și miliarde de lei vechi. Potrivit informațiilor de la Ministerul Finanțelor, în 2011 societatea administrată de soția polițistului înregistra un profit net de aproape 2,4 miliarde de lei vechi, în 2012 profitul a fost de peste 1,1 miliarde lei vechi, iar anul trecut firma declara la ANAF peste un miliard de lei vechi profit net.

În 2011, în firmă a intrat și soția președintelui PNL Scornicești, omul de afaceri Ion Moisescu, fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Olt. Liliana Moisescu a devenit acționar în firma familiei Voiculescu în 23 septembrie 2011, punând mâna pe 50% din acțiunile pe care anterior le deținuse Ovidiu-Valentin Gîrbovan. Pentru doar trei luni de activitate în firmă, soția liderului PNL Scornicești a primit dividente aferente anului 2011 de 1,2 miliarde de lei.

O primă ciudățenie în afacerile familiilor Voiculescu şi Moisescu este faptul că firma deschide sedii secundare cu nemiluita și le închide în scurt timp, mutând aparatele cu o viteză amețitoare. La prima vedere s-ar părea că, o dată amplasate într-o anume localitate, afacerile nu merg conform aşteptărilor, așa că firma își mută activitatea în alte locuri, de unde se mută repede și tot așa. Și totuși, judecând după datele de la Ministerul Finanțelor, afacerile SC Markus Games SRL merg strună. În 2012, Maria Luiza Voiculescu şi-a luat salarii şi dividende în valoare totală de 201.371 de lei, în condițiile în care exercițiul financiar al firmei pe acel an indică un profit net de doar 113.458 lei.

Pentru anul 2013, Liliana Moisescu a primit dividende în valoarea totală de 112.500 lei, deşi profitul net declarat de acționari la Finanțe a fost de numai 104.348 de lei.

Inspectorul principal de poliție Liviu Voiculescu a fost trimis anul trecut în judecată alături de alte 20 de persoane, printre care se numără colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, Laurențiu Lazăr, zis Tătuțu, și Ciprian Gheorghiceanu, mai mulţi angajați ai Finanțelor Publice Olt și oameni de afaceri din Olt și Dolj. În mulţimea de infracţiuni care se regăsesc în dosar, Liviu Voiculescu, zis Mamba, a acumulat acuzaţii pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Pentru aceleaşi infracţiuni şi în acelaşi dosar este judecat şi omul de afaceri doljean Ionuţ Poteraş, care a plasat aparate de joc „modificate” în zone în care derulau afaceri şi soţiile lui Voiculescu şi Moisescu. 

Ca să nu ajungă în fața magistraților, Voiculescu i-a dat 43.000 de euro omului de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, care i-a promis că îl va scăpa cu ajutorul unei persoane din cadrul DIICOT Craiova asupra căruia el ar fi avut influență. N-a fost să fie, așa că polițistul a decis să îl denunțe pe afacerist, care în urmă cu o săptămână a fost el însuşi trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

În ciuda situaţiei în care se află poliţistul, afacerile familiei Voiculescu merg, după cum se vede, strună. Şi ale familiei Moisescu, care îşi extrage grosul, după cum, de asemenea, se vede, nu din restaurantul pe care îl deţine la Jitaru, ci din păcănelele care au puit venituri pe teritoriul mai multor judeţe. Că uneori nu bate casa cu masa, este altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here