Alianţa PSD-UNPR-PC are peste 101 primari în Olt. În câte localități s-au schimbat majoritățile în consiliile locale

Alianţa PSD-UNPR-PC a ajuns să aibă în Olt nu mai puţin de 101 primari din cei 112, câţi sunt în acest judeţ, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.

UNPR are şase primari în Olt (după ce primarul liberal al comunei Curtişoara a trecut la acest partid), iar PSD are 95 de primari.

„Ultimii primari veniţi sunt cei de la Bobiceşti, Văleni, Ştefan cel Mare, Gura Padinii, Gârcov, Grijdibodu, Băbiciu, Radomireşti, Bucinişu, Cilieni, Giuvărăşti, Mărunţei şi Stoicăneşti. La ei se adaugă cei care veniseră mai demult în echipa USL-ului, Voineasa, Valea Mare, Dobreţu, Găneasa, Cungrea, Grădinari, Perieţi, Deveselu şi Stoeneşti. Iată că foarte mulţi din primarii din Olt au ales să continue proiectul început împreună în urmă cu doi ani de zile, proiectul USL-ului la acea vreme, un proiect cu care noi am ieşit în faţa oamenilor şi le-am cerut voturile şi pe care unii, pentru că nu le-a mai convenit anumite lucruri care ţineau de interesul personal, l-au abandonat şi şi-au găsit altă platformă-program”, a declarat Marius Oprescu.

El nu a putut să spună câţi consilieri locali i-au însoţit pe primari intraţi în alianţă, dar a spus că, în toate localităţile enumerate, majorităţile au fost schimbate în favoarea PSD-UNPR-PC.

„În toate localităţile ai căror primari au venit alături de noi s-au schimbat şi majorităţile. Nu pot spune în acest moment numărul consilierilor care au venit la noi, dar în toate localităţile cu primari care au trecut la noi majorităţile sunt construite în acest moment pe PSD-UNPR-PC”, a mai spus Marius Oprescu.

Peste trei zile va expira termenul instituit de OUG 55/2014 până la care preşedinţii consiliilor judeţene, primarii, consilierii locali şi judeţeni pot opta dacă trec sau nu la alt partid, însă Oprescu susţine că în Olt nu a existat o vânătoare de primari.  

„Treaba asta cu vânătoarea de primari nu există în judeţul Olt. Se ştie bine că de-a lungul timpului nu am aşteptat această ordonanţă. Primarii care dorit să se alăture echipei noastre au fost bine primiţi, am ieşit cu ei public. Marea majoritate dintre ei veniseră deja la noi, prin această ordonanţă nu s-a certificat decât în acte ceea ce era demult stabilit la nivelul judeţului Olt”, a afirmat preşedintele executiv al PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here