Incident electoral la Scorniceşti: O maşină de afişaj a PSD, lovită de liberali. Liderul PNL Olt: „Hoțul strigă hoții”

Primul incident electoral din Olt a avut loc, marţi, la Scorniceşti, unde o maşină folosită de membri ai PSD pentru afişaj a fost lovită de un autoturism condus de o persoană apropiată PNL. Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD, Marius Oprescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că incidentul a fost provocat intenţionat.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 15.00. Un autoturism care era folosit de membri ai PSD care se ocupau cu afişajul electoral a fost lovit de un alt autoturism. Nimeni nu a fost rănit. Potrivit preşedintelui executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, şeful de campanie electorală al organizaţiei, incidentul nu a fost unul întâmplător, ci ar fi fost provocat intenţionat de liberali.

„La Scorniceşti, o maşină de afişaj a PSD-ului a fost lovită intenţionat de o altă maşină, se pare de la PNL. Am sunat elegant la Biroul Electoral Judeţean să declarăm incidentul, am sunat la Poliţie, am chemat o parte din oameni acolo să vadă, să ştie despre ce e vorba şi cine recurge la astfel de practici”, a declarat Marius Oprescu.

Directorul de campanie electorală al PSD Olt a mai spus că, în ceea ce îi priveşte pe sociali-democraţi, aceştia nu vor recurge la astfel de practici.

„Noi avem de gând să facem o campanie electorală paşnică, din uşă în uşă, din poartă în poartă, civilizată, europeană, să ne prezentăm programul, nu cum fac adversarii noştri politici, care acolo unde administraţiile locale sunt conduse de oameni de-ai lor, trec la vandalizarea materialelor noastre. (…)  Nu recurgem la astfel de practici, nici nu vom răspunde la atacuri”, a mai spus Oprescu.

Contactat telefonic pe marginea acestui subiect, deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, a declarat că nu știe nimic de incident.

„Nu știu nimic de nici un incident electoral, dar pot spune doar atât: că hoțul strigă hoții”, a spus președintele PNL Olt.

De altfel, poliţiştii susţin că nu a fost vorba de un incident electoral, ci de o simplă tamponare în trafic. „Poliţiştii de la Scorniceşti au fost la faţa locului şi au luat declaraţii părţilor implicate, care nu au spus că ar fi vorba de un incident electoral. A fost o tamponare. Şoferii au fost testaţi cu alcooltestul, iar conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului rutier a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 360 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here