Soț și soție, găsiți morți în beciul casei lor din Slatina

Doi bătrâni din Slatina, soț și soție, au fost găsiți morți de vecini în beciul casei lor de pe strada Zorleasca. Ei erau decedați de două zile, cauza morții fiind, cel mai probabil, intoxicarea cu monoxid de carbon emanat de mustul care fierbea în beci.
 
Cei doi bătrâni de 82, respectiv 79 de ani au fost găsiți fără suflare de vecinii care au intrat la bănuieli după ce au observat că soții nu au mai apărut vreme de două zile. Descoperirea i-a îngrozit pe oameni, care au anunțat cazul la numărul de urgențe 112. 
La faţa locului au ajuns echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanţă și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, care i-au scos pe cei doi bătrâni din beci. Din păcate, trupurile lor nu mai prezentau semne de viață. 
 
„Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit luni, 13 octombrie, în jurul orei 17.00, în municipiul Slatina, strada Zorleasca, în sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță, pentru degajarea a două persoane decedate în beciul casei. Cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei, militarii au adus la suprafață corpurile neînsuflețite ale celor doi bătrâni, soț și soție, și le-au predat echipajului de la SJA care, din păcate, nu a putut decât să constate decesul celor persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.
 
Poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care cei doi soți și-au găsit sfârșitul. Cel mai probabil, cauza morții lor este intoxicarea cu monoxid de carbon emanat de mustul aflat în fermentație.
 

Pentru evitarea producerii altor tragedii de acest gen, pompierii recomandă populaţiei să depoziteze mustul aflat în fermentație în încăperi sau anexe gospodărești, nu în beciuri, astfel încât să fie posibilă aerisirea încăperilor și eliminarea dioxidului de carbon emanat. La intrarea în încăperile respective oamenii trebuie să poarte echipamente care să asigure protecția căilor respiratorii şi să fie însoţiţi sau supravegheaţi de alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here