Elevii slătineni au dat viaţă, din nou, Pomului Prieteniei

Peste 100 de copii de la mai multe unităţi şcolare din Slatina, care au participat la campania de protejarea mediului înconjurător „Tu reciclezi, noi îţi dăm un copăcel”, s-au aflat, luni la prânz, pe Esplanadă pentru a-şi agăţa, fiecare, în Pomul Prieteniei „frunza” cu numele şi cantitatea de materiale reciclabile colectate.

Copiii s-au fotografiat cu dascălii lor lângă Pomul Prieteniei, dar şi cu Primarul Slatinei, Minel Prina, sosit la eveniment ca să evidenţieze şi să laude străduinţa celor mici, unii dintre ei cerând şi obţinând autograful edilului.

Campania „Tu reciclezi, noi îţi dăm un copăcel”, derulată de Primăria Slatina, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt, cu firma de salubritate a oraşului Salubris SA şi SC Rupiah SRL, a avut şi anul acesta rezultate bune. „Sunt rezultate îmbucurătoare pentru noi, ne bucurăm că, pentru viitorul nostru, al Slatinei, dar şi al României, copiii au conştientizat importanţa acestei campanii şi au reuşit să strângă împreună peste 10 tone de hârtie şi peste două tone de PET-uri, materiale care altfel se pierdeau şi, probabil, trebuia să tăiem atâţia şi atâţia copaci. Pe lângă materialele colectate şi pe lângă copacii pe care i-am salvat, am reuşit să plantăm zeci de mii de copaci care sperăm să schimbe şi să îmbunătăţească calitatea aerului din municipiul nostru, astfel ca noi să trăim mai sănătos în casa noastră, Slatina”, a declarat primarul Minel Prina.

În schimbul hârtiei şi a PET-urilor predate la centrele care au funcţionat în şcoli copiii au primit copăcei Paulwonia pe care i-au sădit în zone indicate de municipalitate. În afara copăceilor, cei mai sârguincioşi dintre participanţi au primit câte o frunză artificială conţinând numele lor şi cantităţile de materiale colectate, frunze pe care le-au agăţat în Pomul Prieteniei amplasat în centrul oraşului, pe Esplanadă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here