Apele Române decolmatează cursurile de apă din Olt pentru prevenirea inundaţiilor

Administraţia Naţională „Apele Române” a finalizat lucrările de decolmatare pe mai multe cursuri de apă şi judeţul Olt pentru a preveni inundaţii precum cele care au lovit mai multe localităţi în primăvara şi vara acestui an. Prefectul judeţului, Silviu Neacşu, a verificat mai multe zone şi s-a declarat mulţumit.

Silviu Neacşu s-a aflat în aceste zile în mai multe localităţi străbătute de râul Olteţ, dar şi în partea de nord a judeţului, declarându-se mulţumit de lucrările celor de la Apele Române.  

„Am văzut, marţi, ceea ce s-a întâmplat în zona Balş, Dobreţu, Vulpeni, Morunglav, Iancu Jianu, Baldovineşti şi Găvăneşti. Acolo, Apele Române au desfăşurat o activitate bună şi s-a decolmatat o mare parte din zonele care erau posibil inundabile. Miercuri am fost în zona dinspre Argeş, adică Spineni, Tătuleşti, Poboru, Bărăşti şi Scorniceşti. În momentul de faţă, se lucrează la Mogoşeşti. Şi acolo stăm binişor”, a declarat prefectul judeţului.

Neacşu spună că, în perioada următoare, va lua la pas zona Teslui, Verguleasa, Dobroteasa, Vultureşti, Vitomireşti şi Sâmbureşti. 

„Sperăm să nu mai avem evenimente deosebite, dar noi încercăm să le prevenim”, a mai spus prefectul de Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here