Guvernul a scăpat de faliment şase primării din Olt. Una dintre ele avea datorii vechi de 12 ani

Şase primării din Olt vor primi 4,5 milioane de lei de la guvern pentru plata unor datorii foarte vechi din cauza cărora unităţile administrativ-teritoriale riscau să intre în faliment.

 În şedinţa de guvern de marţi, a fost aprobată alocarea a 4,5 milioane de lei către şase primării din judeţul Olt, care din cauza unor datorii mai vechi riscau să intre în faliment. Alocarea banilor a fost aprobată în şedinţa de marţi a executivului.

Este vorba de primăriile localităţilor Corabia, Obârşia, Morunglav, Tufeni, Gura Padinii şi Drăghiceni. În cazul unora dintre acestea, datoriile înregistrate depăşeau un deceniu vechime, precum cea pe care Primăria Obârşia o datora unui agent economic pentru lucrări efectuate cu circa 12 ani în urmă. 

Conform actului normativ de guvern, Primăria Corabia va primi 986.000 lei, Primăria Obârşia – 2,6 milioane lei, Primăria Morunglav – 490.000 lei, Primăria Tufeni – 290.000 lei, Primăria Gura Padinii – 138.000 lei şi Primăria Drăghiceni – 44.000 lei.

 Guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru cele şase primării în urma demersurilor făcute de Consiliul Judeţean Olt.

„Avem câteva situaţii de primării care au încă arierate. Ele au fost puse pe o notă de fundamentare care a fost propusă guvernului pentru a încerca să stingem acele arierate. Cred că, după această echilibrare şi rectificare pe care a făcut-o guvernul, nu vom mai avea primărie care să nu închidă anul, să nu-şi plătească salariile şi, cel puţin, cheltuielile curente de funcţionare”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here