Alegeri prezidențiale 2014 / Au sosit buletinele de vot în Olt. Peste 380.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne

Materialele destinate procesului electoral pentru alegerea preşedintelui României au ajuns şi în Olt, funcţionarii prefecturii organizându-le pe secţii de votare.

Prefectura Olt a primit 419.824 de buletine de vot, 1.885 de ştampile cu menţiunea „votat” şi 356.270 de timbre autocolante. Joi va fi organizată tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora. Cu toţii vor fi instruiţi, în 27 octombrie, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina, atât asupra atribuţiilor pe care le au în procesul electoral din 2 şi 16 noiembrie, cât şi în privinţa telefoanelor mobile pe care le vor primi de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru a da mesaje la anumite ore privind procentele participării populaţiei la procesul de vot. Acestea vor fi centralizate în patru puncte de monitorizare care vor funcţional în incinta colegiilor „Radu Greceanu”, „Ion Minulescu”, „Nicolae Titulescu” şi „Alexe Marin” din Slatina.

În cadrul unei videoconferinţe, cicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a atras, miercuri, atenţia prefecţilor şi a conducătorilor structurilor militarizate din teritoriu să vegheze la buna desfăşurare a campaniei electorale şi a procesului electoral din noiembrie, astfel încât să poată fi prevenite eventualele evenimente deosebite.

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a declarat că până acum campania electorală a decurs în limite legale, neînregistrându-se evenimente perturbatoare.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, listele electorale permanente din Olt cuprind în total 382.355 de alegători, care vor vota în 377 de secţii de votare. 

Ordinea candidatilor pe buletinele de vot este următoarea:

1. Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania)
2. Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala)
3. Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu)
4. Victor Ponta (Alianta PSD-PC-UNPR,)
5. William Branza (Partidul Ecologist Roman)
6. Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara)
7. Mirel Mircea Amaritei (Prodemo)
8. Teodor Melescanu (independent)
9. Gheorghe Funar (independent)
10. Zsolt Szilagyi (Partidului Popular Maghiar din Transilvania)
11. Monica Macovei (independent)
12. Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista)
13. Calin Popescu Tariceanu (independent)
14. Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here