Judecarea Lotului Anghel a fost, din nou, amânată de Tribunalul Olt

Magistraţii Tribunalului Olt au dat o nouă amânare în dosarul în care fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, este acuzat, împreună cu fosta directoare economică a primăriei şi cu alte 12 persoane, pentru devalizarea bugetului local.

Deşi cei 14 inculpaţi au fost trimişi în judecată decembrie 2014, instanţa nu a demarat încă cercetarea judecătorească, acordând până acum 14 amânări. Un nou termen a fost solicitat de apărătorul fostului primar, Radu Ţuluca, în contextul în care la termenul de joi nu s-au prezentat în faţa instanţei doi inculpaţi, avocatul arătând că audierea tuturor inculpaţilor o dată este necesară în dosar.

Consideraţi liderii grupului infracţional organizat din Primăria Caracal, fostul primar Gheorghe Anghel şi fosta directoare economică a instituţiei, Maria Tudor, au pus bazele unui mecanism prin care se urmărea fraudarea bugetului local, prin însuşirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitanţe) care atestau lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfăşurarea de activităţi fictive. „La această grupare infracţională au aderat atât angajaţi ai instituţiei menţionate, precum şi alte persoane (administratori de societăţi comerciale), care au fost racolate atât de lideri, cât şi de ceilalţi angajaţi, cu scopul de a-şi însuşi sume de bani”, se arată într-un comunicat al DIICOT. Anchetatorii au stabilit că în contabilitatea instituţiei au fost introduse facturi şi chitanţe false în valoare de peste 5.000.000 lei, valoarea prejudiciului fiind de 5,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here