Spectacolul caritabil organizat de elevii slătineni pentru colega lor ce va fi supusă unei operații pe creier, un succes

Zeci de elevi talentați de la mai multe unități școlare din Slatina, dar și din alte localități, au susținut, miercuri seară, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, un spectacol caritabil pentru eleva Laura Turturică de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, care săptămâna viitoare va fi supusă unei intervenții chirurgicale pe creier, pentru extirparea unei tumori. Spectacolul, derulat sub genericul „Laura, te iubim”, s-a bucurat din plin de succes, desfășurânsu-se cu sala plină.

Spectacolul a debutat cu o prezentare power point în care au fost derulate scene și momente din viața Laurei. Pe scenă au urcat, apoi, tineri interpreți, instrumentiști, dansatori și actori, printre ei numărându-se copii care au obținut diverse premii artistice la concursuri naționale, precum Andreea Vălu, elevă la Școala Gimnazială Coteana (premiul special al juriului pentru un monolog interpretat la Festivalul Național Școlar „Ludicus”, Mioveni, 2014), Victor Ciobanu, elev la Școala Gimnazială nr. 3 din Slatina, care a obținut numeroase premii la chitară clasică, cel mai recent fiind premiul II la Festivalul Regiofest, Slatina, 2014, dar și talentatul interpret Adrian Boboc, elev la Colegiul Economic „PS Aurelian” Slatina.

Spectacol s-a ținut cu sala plină, alături de cea pentru care copiii s-au solidarizat, Laura Cristina Turturică, fiind și cadre didactice de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, în frunte cu directoarea colegiului, Carolina Guraliuc.

 „Ne bucurăm că copiii sunt uniți în astfel de momente. Ne pare rău că trebuie să fim uniți pentru o situație de genul acesta. Ne-ar fi plăcut să ne unim pentru pregătirea balului sau pentru alte activități mai plăcute. Oricum, sperăm din tot sufletul ca Laura să aibă mult noroc și Dumnezeu să o ajute”, a declarat Carolina Guraliuc.

De la eveniment n-a lipsit nici viceprimarul Slatinei Mihaela Stana, care a mărturisit că nu reprezintă instituţia la care lucrează, ci pe ea însăși.

„Am primit o invitație de la copii și mi-a făcut plăcere să o onorez, deși situația nu e tocmai plăcută. Apreciez în primul rând că copiii s-au unit și îi dau Laurei încredere și speranță că lucrurile vor decurge bine în ceea ce o privește”, a spus Mihaela Stana.

Cei care a avut ideea organizării unui spectacol umanitar pentru strângerea de fonduri care să ușureze efortul financiar al familiei Laurei privind costul intervenției chirurgicale este diriginta fetei, Ortansa Franțescu, şi colegii de clasă.

Laura Cristina Turturică, elevă a CNV „Nicolae Titulescu” din Slatina, a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier care îi afectează vederea şi îi pune viața în pericol. Pentru înlăturarea pericolului medicii au spus că este nevoie de o intervenţie chirurgicală ale cărei costuri se ridică la peste 6.000 de euro. Spectacolul de miercuri seară a adus familiei un ajutor de 5.200 de lei.

Părinţii Laurei au deschis şi două conturi bancare unde oamenii sensibili la drama familiei Turturică pot face donaţii în lei sau euro:

TURTURICA CLAUDIA (mama Laurei)
Cont Euro RO45BRDE290SV52480012900
Cont Ron RO36BRDE290SV52480192900

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here