Prima zăpadă căzută în Olt a distrus peste 300 de hectare de solarii în mai multe zone ale județului / FOTO

Ninsoarea căzută weekend-ul trecut în Olt, prima din acest an, a afectat foarte mulți fermieri din județ, distrugând sute de hectare de solarii care nu au putut rezista sub greutatea omătului. Cea mai lovită localitate este Gârcov. Oamenii se uită acum spre autorități, de unde speră să le vină sprijin pentru acoperirea pagubelor.

Potrivit Agrostar Olt, peste 300 de hectare de solarii au fost distruse. În unele zone a fost ruptă folia, în alte părți structura metalică a solariilor a cedat cu totul. La Gârcov nu mai puțin de 150 de hectare de solarii au fost distruse de zăpada căzută foarte devreme în acest an. Oamenii sunt disperați și așteaptă sprijin din partea autorităților publice.
Pagube au fost produse de prima zăpadă și la Izbiceni și Giuvărăști. Mai mult, reprezentanții Sindicatului Producătorilor Agricoli „Agrostar” Olt susțin că jumătate din solariile existente în Olt au avut de suferit de pe urma omătului căzut pe neașteptate. 
„Peste jumătate din suprafaţa de solarii din judeţ a fost distrusă, cele mai afectate zone fiind la Izbiceni, Giuvărăşti şi Gârcov. Numai la Gârcov au fost afectate 150 de hectare de solarii. Natura nu i-a lăsat pe oameni să-şi termine de recoltat produsele. Primul strat de zăpadă a căzut foarte timpuriu şi a afectat culturile, fiind înregistrate peste 300 de hectare de solarii distruse în tot judeţul. A fost un fenomen extrem, stratul de zăpadă a avut peste zece centimetri, ceea ce este neobişnuit pentru această perioadă. Important este să avem documentele, să vedem dacă oamenii vor obţine despăgubiri. Legumele în câmp au fost distruse în totalitate”, a declarat Ion Păunel, președintele Agrostar Olt, citat de Gazeta Nouă.
Județul Olt s-a aflat, sâmbătă și duminică, sub avertizare meteo de ninsoare, ploi și vânt puternic. În unele zone a nins de sâmbătă dimineața până duminică seara. La nivelul județului se vor constitui comisii speciale pentru a evalua pagubele și pentru a începe demersurile legale privind acordarea unui eventual sprijin care să acopere pagubele înregistrate de fermieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here