Peste 1100 de locuri de muncă în Uniunea Europeană. Află unde îţi poţi găsi un job bine plătit

Mai multe ţări europene continuă să caute forţă de muncă prin Reţeau EURES, înclusiv în România. În vreme ce Spania este în căutare sute de femei dornice să lucreze în agricultură, Germania, Marea Britanie şi Irlanda au nevoie de cadre medicale, în special asistenţi.

În reţeaua EURES există, în acest moment, peste 1.100 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Spania şi Germania, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. Spania are nevoie de nu mai puţin de 800 de muncitoare necalificate în agricultură, în vreme ce în Germania sunt disponibile peste 50 de locuri destinate asistenţilor medicali, eventualii solicitanţi trebuind să vorbească limba germană la nivel B2. Tot aici se caută ingineri specializaţi în diverse domenii, cum ar fi cele de mecanică, electronică, electrotehnică etc.

Asistenţii medicali sunt căutaţi şi în Marea Britanie, unde sunt vacante 25 de posturi, dar şi în Irlanda, unde este nevoie de 18 cadre medicale, în ambele ţări fiind nevoie ca cei ce vor fi recrutaţi să vorbească limba engleză la nivel mediu. În Anglia se mai caută 15 asistenţi sociali şi doi pedagogi sociali, iar în Irlanda 10 psihiatri şi un medic oftalmolog.

126 de locuri de muncă sunt disponibile şi în Ungaria, unde este nevoie de 50 de oameni care să ştie să confecţioneze huse de autoturisme, dar şi să vorbească limba maghiară, precum şi de 75 de şoferi de camion, în acest domeniu necerându-li-se celor interesaţi să ştie maghiara, avantajaţi, totuşi, dacă ar cunoaşte limbi de circulaţie internaţională. În Norvegia este nevoie de doi medici oncologi şi de doi bucătari specializaţi în bucătăria indiană, iar în Austria se caută 20 de oameni care să coordoneze echipă pentru munca în domeniul forestier (se cer cunoştinţe de limba germană la nivel mediu), cinci zugravi şi cinci finisori care să muncească la faţade de clădiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here