Traficul de persoane i-a adus unui slătinean 80.000 de euro. Și trei ani de închisoare cu executare

Tribunalul Olt l-a condamnat, recent, pe slătineanul Ilie Cismaru, zis Liviu, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane. El se afla în arest preventiv de circa opt luni de zile.

Ilie Cismaru a fost ridicat de procurori și arestat preventiv în 12 martie, în urma unor percheziţii ale procurorilor DIICOT la două adrese de domiciliu. Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2012- 2014, Cismaru ar fi racolat mai multe tinere cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate şi le-au transportat în localitatea Casino, Italia, unde în loc să le dea serviciu le-a exploatat prin plasarea ca prostituate pe stradă. În rechizitoriu se arată că slătineanul a obţinut din activitatea infracţională peste 80.000 de euro. 

„Condamnă pe inculpatul Cismaru Ilie zis „Liviu”, în prezent aflat în detenţie provizorie în PMS Craiova, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de persoane prev și ped de art. 210 alin. 1 lit. a) din NCP, cu aplicarea art. 5 din NCP. In baza art. 65 din NCP interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, o din NCP. In baza art. 67 alin. 2 din NCP rap. la art. 210 alin. 1 din NCP interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, o Cod penal actual pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art. 72 alin. 1 din NCP scade din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii și arestării preventive de la 11.03.2014 la data pronunţării sentinţei”, se arată în sentința penală a instanței,

Judecătorii îl mai obligă pe inculpat la plata unor daune morale în valoare de 3.500 de euro către una dintre părțile vătămate.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here