Comunele Oboga şi Cungrea au obţinut peste 10 milioane de lei pentru introducerea canalizării

Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Adrian Giarîp, a semnat, ieri, la Slatina, cu primarii localităţilor Cungrea şi Oboga, contracte de finanţare pentru introducerea sistemului de canalizare şi montarea unor staţii de epurare a apei uzate în cele două comune. La eveniment a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

 

Valoarea celor două investiţii finanţate din fonduri guvernamentale se ridică la suma totală de peste 10 milioane de lei, 6,4 milioane de lei în cazul proiectului depus de Primăria Oboga şi 3,8 milioane de lei pentru cel care va fi demarat la Cungrea. La Oboga sistemul de canalizare va avea o lungime de 13 kilometri, urmând să deservească 438 de gospodării, care înseamnă 70% din numărul total de locuinţe ale comunei.

 

„Cu acest proiect acoperim întreaga localitate, pentru că noi am mai introdus canalizare pe un alt proiect finanţat prin măsura 322”, a declarat primarul comunei, Matei Tudor.

 

Potrivit proiectului care va fi implementat la Cungrea, cele 3,8 milioane de lei alocate comunei vor fi cheltuite pentru şapte kilometri de reţea de canalizare dotată cu staţie de epurare. În primă fază 600 de locuinţe din trei sate vor fi racordate la sistem, conform primarului localităţii, Dorel Alexe.

 

Cei doi edili au mulţumit Consiliului Judeţean pentru implicare şi preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru finanţare.

Adrian Giarîp a spus că, în acest moment, la nivelul Oltului există în derulare 16 contracte finanţate de la bugetul de stat, prin AFM. „Şapte proiecte dintre cele 16 sunt finanţate pentru introducerea sistemelor de canalizare, şase sunt pentru împăduriri, două pe spaţii verzi şi unul pe Programul «Cada Verde» pentru instituţii publice, totalizând o valoare de peste 60 de milioane de lei”, a spus preşedintele AFM.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele CJ Marius Oprescu a afirmat că, numai anul acesta, judeţului Olt i-au fost alocate fonduri în valoare de 36 de milioane de lei pentru alimentare cu apă şi canalizare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here