Ministerul Agriculturii își pleacă urechea la fermierii rămași fără solarii după prima zăpadă căzută în Olt

Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au răspuns afirmativ demersurilor făcute de Sindicatul Producătorilor Agricoli „Agrostar” Olt pentru sprijinirea financiară a fermierilor cărora prima zăpadă căzută în Olt le-a distrus solariilor pe sute de hectare.
Șeful Centrului operativ permanent pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii, Radu Timofte, i-a transmis, miercuri, președintelui Sindicatul Producătorilor Agricoli „Agrostar” Olt, Ion Păunel, că, urmare a informărilor primite, după constatările ce se vor efectua la fața locului, fermierii care au înregistrat pagube vor fi introduși în baza de date a Centrului cu suprafețele afectate. 
„Cu respect vă facem cunoscut că problema semnalată de Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt (fenomene meteo nefavorabile), s-a luat legătura cu Direcția Agricolă Județeană Olt. În urma constatărilor veți fi introduși în baza Centrului operativ pentru situații de urgență al MADR cu suprațetele afectate de fenomenele meteo”, se arată în mesajul transmis de reprezentatul Ministerului Agriculturii.
Ninsoarea căzută weekend-ul trecut în Olt, prima din acest an, a afectat foarte mulți fermieri din județ, distrugând sute de hectare de solarii care nu au putut rezista sub greutatea omătului. Potrivit Agrostar Olt, peste 300 de hectare de solarii au fost distruse. În unele zone a fost ruptă folia, în alte părți structura metalică a solariilor a cedat cu totul.
„La Gârcov aproximativ 25 de hectare de solarii au fost distruse, la Giuvărăști, în jur de 60 de hectare, la Izbiceni, între 35 și 40 de hectare. Acestea sunt date care fac parte dintr-o centralizare parțială. Potrivit informațiilor primite de la producătorii agricoli, în județ peste 300 de hectare de solarii au fost afectate de condițiile meteorologice nefavorabile din weekendul trecut”, a declarat, pentru Olt-Alert, Ion Păunel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here