Sancţiuni UEFA după incidentele de la meciul cu Ungaria: Amendă şi un sector al Arenei Naţionale închis la partida România – Irlanda de Nord

Corpul de Disciplină, Etică şi Control al UEFA a amendat cu suma de 32.000 de euro Federaţia Română de Fotbal şi a decis ca următorul meci al tricolorilor, cel cu Irlanda de Nord, să se dispute fără spectatori în sectorul 122 al Arenei Naţionale, în urma incidentelor de la partida România – Ungaria.

„Forul continental a anunţat astăzi sancţiunile pe care Federaţia Română de Fotbal trebuie să le suporte ca urmare a evenimentelor de la partida România – Ungaria 1-1, din 11 octombrie, meci contând pentru preliminariile Euro 2016. Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu suma de 32.000 de euro. În acelaşi timp, UEFA a dispus ca sectorul 122 să fie închis la următorul joc din calificările Campionatul European din Franţa, cel cu Irlanda de Nord, din data de 14 noiembrie 2014” , a anunţat site-ul FRF.

UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul România – Ungaria, disputat, la 11 octombrie, în preliminariile Euro-2016, românii fiind cercetaţi pentru incidentele din tribune, iar maghiarii pentru rasism.

„O procedură disciplinară a fost deschisă după meciul din Grupa F, dintre România şi Ungaria (1-1), din 11 octombrie, de la Bucureşti. România: incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea şi aruncarea de torţe şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c)); folosirea de lasere (articolul 16 (2) (d), conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4))”, anunţa UEFA, la 15 octombrie.

România va întâlni, la 14 noiembrie, reprezenativa Irlandei de Nord, în etapa a patra a Grupei F a preliminariilor Euro-2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here