Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor a eliberat buletine şi în weekend

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Olt a eliberat cărţi de identitate şi pe perioada weekend-ului, inclusiv în ziua alegerilor prezidenţiale.

Măsura a fost luată pentru ca cetăţenii cu drept de vot care au termen pentru preschimbarea documentelor de identitate să aibă posibilitatea să îşi ridice documentele inclusiv în ziua alegerilor, astfel încât să îşi poată exercita dreptul la vot. Potrivit directorului DJEP Olt, Ion Catrina, sâmbătă programul de lucru al direcţiei şi al serviciilor din judeţ a fost între orele 08.00 – 16.00, iar duminică cetăţenii solicitanţi și-au putut ridica documentele de identitate de la ora 08.00 până la ora 21.00. Angajaţii DJEP au făcut raportări oficiale cu numărul de cărţi de identitate ridicate în preziua procesului electoral, dar şi în ziua alegerilor.

„Sâmbătă vom face o raportare la ora 15.00 privind numărul cărţilor de identitate ridicate de posesori până atunci, iar duminică vom face raportări la ora 12.00 şi la ora 18.00, urmând ca luni, la ora 10.00, să dăm cifrele reale şi totale. Asta numai şi numai pentru informare publică, nu în alt scop”, declara, vineri, Ion Catrina.

Şeful direcţiei mai spunea că, de regulă, numărul cărţilor de identitate ridicate este crescut în lunile în care au loc alegeri electorale decât în perioade normale.

„Nu este o diferenţă foarte mare, dar în luna în care au loc alegeri există o afluenţă mai mare de public la noi decât în perioade normale de lucru. Adică, în luna în care sunt organizate alegeri eliberăm peste 5.000 de cărţi de identitate, faţă de 4.000, în orice caz până în 5.000, câte eliberăm în mod normal. Un pic mai mult decât media multianuală”, a mai spus Ion Catrina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here