Olt: Medici de familie acuzați că au eliberat sute de adeverințe suspecte pentru persoane netransportabile care au solicitat urna mobilă

ACL Olt a formulat mai multe plângeri penale împotriva unor medici de familie care au eliberat sute de adeverințe medicale pemtru persoane care ar fi netransportabile și pentru care s-a solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot. Plângerile au fost depuse la mai multe parchete după ce Biroul Electoral Județean a respins întâmpinările formulate de reprezentanții ACL pe tema adeverințelor medicale.
 
Astfel de adeverințe medicale au fost eliberate pentru persoane din localitățile Gura Padinii, Bărăști, Ianca, Stoenești, Oboga, Leleasca, Priseaca, Vișina Nouă, Osica de Jos, Băbiciu, Grojdibodu și în orașul Piatra Olt. Reprezentanții ACL susțin că în respectivele documentele medicale nu ar fi scris decât că persoanele respective nu sunt transportabile, fără să fie specificate și cauzele pentru care ele nu s-ar putea deplasa la secțiile de votare la care sunt arondate. 
Plângerile penale au fost formulate pe numele medicilor de familie Sorin Beznă din localitatea Gura Padinii, Cristina Popazov (comuna Bărăști), Rodica Spiridon și Prina Ninoiu (Ianca), Corina Dumitrescu (Stoenești), Iuliana Voinescu (Oboga), Ramona Carmen Paveliu (Leleasca), Mihai Ungureanu și Doina Călinescu (Priseaca), Elvira Cotelin (Vișina Nouă), Doru Gagiu (Osica de Jos), Doina Goanță (Băbiciu), Valeriu Adrian Ciocan (Grojdibodu), Florica Giurea, George Țuțu și Anca Ursu (Piatra Olt). Potrivit unor surse judiciare, cele mai multe astfel de adeverințe au fost eliberate la Ianca (140), Băbiciu (102), Gura Padinii (68), Grojdibodu (64), Vișina Nouă (60), Bărăști (59) și Osica de Jos (55 de adeverințe). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here