Plângeri penale împotriva primarului din Grojdibodu și a viceprimarului din Bărăști pentru incidente electorale

ACL Olt s-a plâns împotriva organelor de cercetare penală împotriva primarului localității Grojdibodu și împotriva viceprimarului din comuna Bărăști, acuzați de acte ilegale în cadrul procesului electoral.

Reprezentanții ACL au depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia împotriva primarului comunei Grojdibodu, acuzat că a pătruns într-o secție de votare și a rupt un înscris, respectiv o întâmpinare depusă de reprezentantul ACL la președintele secției de votare. Documentul care l-a scos din pepeni pe edil semnala nereguli cu privire la procesul electoral. 

„ACL Olt a depus plângere penală cu privire la activitatea infracțională, desfășurată de către primarul comunei Grojdibodu, Iovancea Dorel, care, în calitatea sa de primar al localității, a pătruns în secția de votare nr. 217, în data de 01.11.2014, orele 19.00, fără a avea acest drept și a distrus un înscris (întâmpinare) depusă de reprezentantul ACL la președintele secției de votare, întâmpinare ce semnala nereguli cu privire la procesul electoral”, se arată într-un comunicat de presă al ACL.

Un alt eveniment a fost anunțat prin 112 la Bărăști, unde viceprimarul comunei, Dumitru Tudosie, ar fi pătruns ilegal în secția de votare 127 pentru a lua urna mobilă și a o transporta la persoane care nu se pot deplasa. Potrivit celor care au anunțat evenimentul, edilul ar fi pătruns în secția de votare fără a avea acest drept însoțit de un polițist din localitate. Contactată pe acest subiect, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul Claudia Radu, a declarat că aspectul sesizat nu a fost confirmat. Cei implicați susțin, însă, că nimeni din cei care ar fi făcut verificări nu i-a contactat pentru a da declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here