Olt: Medic de familie cercetat pentru fraudarea alegerilor. Câți medici sunt acuzați de aceeași faptă

Unul dintre medicii de familie descoperiți de Olt-Alert că au eliberat ilegal sute de adeverințe unor persoane declarate netransportabile pentru a putea vota duminică prin intermediul urnei mobile este cercetat penal pentru tentativă de fraudare a alegerilor.

Adrian Ciocan este medic de familie în comuna Izbiceni, însă el a eliberat peste 60 de adeverințe medicale din care reiese că persoane din localitatea Grojdibodu nu se pot deplasa la secțiile de votare la care sunt arondate pentru a vota. În numele acestor persoane a fost solicitată urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot la domiciliu. Fapta doctorului Adrian Ciocan a fost confirmată de adevăratul medic de familie al persoanelor declarate netransportabile, Costel Cristea, dar și de mai multe persoane care, declarate netransportabile, au spus că nu au nici o problemă de deplasare. 

„A eliberat adeverințe medicale pentru pacienți care sunt deplasabili”, a declarat doctorul Cristea.

Pe numele medicului Adrian Ciocan a fost întocmit dosar penal la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, dar doctorul din Izbiceni nu este singurul în această situație. Reprezentanții unor formațiuni politice au formulat plângeri penale la mai multe parchete din Olt pe numele a altor 14 medici de familie acuzați de aceeași faptă. Plângerile penale au fost formulate pe numele medicilor de familie Sorin Beznă din localitatea Gura Padinii, Cristina Popazov (comuna Bărăști), Rodica Spiridon și Prina Ninoiu (Ianca), Corina Dumitrescu (Stoenești), Iuliana Voinescu (Oboga), Ramona Carmen Paveliu (Leleasca), Mihai Ungureanu și Doina Călinescu (Priseaca), Elvira Cotelin (Vișina Nouă), Doru Gagiu (Osica de Jos), Doina Goanță (Băbiciu), Florica Giurea, George Țuțu și Anca Ursu (Piatra Olt). Potrivit unor surse judiciare, cele mai multe astfel de adeverințe au fost eliberate la Ianca (140), Băbiciu (102), Gura Padinii (68), Grojdibodu (64), Vișina Nouă (60), Bărăști (59) și Osica de Jos (55 de adeverințe). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here