Copilul-erou din Tufeni, Olt, a primit un „vis la cheie” de la PRO TV – FOTO

Cea de-a doua ediţie „Visuri la Cheie” a prezentat, miercuri seară, povestea de viaţă a lui Mădălin Geabelea, un copil de doar 11 ani, erou în localitatea sa, Tufeni, Olt, dar și în țară. după ce în luna mai, anul acesta, el a salvat de la moarte sigură un alt copil, de trei ani, care căzuse într-un puţ descoperit. Echipa de la PROTV a unit toată suflarea din comună, renovând locuința familiei Geabelea.
 

Miercuri seară, Dragoş Bucur şi echipa sa, formată din Adela, Alina şi Andrei, au ajuns în județul Olt, la Tufeni, la familia Geabelea, pentru a o prezenta la PROTV. Și nu oricum, ci cu locuința lor sărăcăcioasă ca nouă.

Cei care realizează emisiunea „Visuri la cheie” au fost extrem de impresionaţi de curajul lui Mădălin în acţiunea de salvare a copilului de trei ani al vecinilor, dar şi de starea precară a familiei Geabelea. Nu în ultimul rând, realizatorii emisiunii de la PROTV au fost emoţionaţi şi de căldura cu care au fost primiţi pentru prima oară de membrii acestei familii din Tufeni, care pune preţ, înainte de toate, pe calităţi rare, precum omenia.

„Echipa «Visuri la cheie» ajunge în această săptămână la o familie mândră. O familie de români adevaraţi, care ar sări oricând în ajutorul semenilor. Oameni simpli, care nu pun preţ pe lucrurile materiale. Am fost primiţi cu extrem de multă căldură de această familie, de parcă eram prieteni de-o viaţă. Ăsta e spiritul de român adevărat, oameni care fac bine, dar cu care, din păcate, soarta nu a fost prea generoasă. Povestea lor de viaţă li s-a schimbat în câteva zile, lucru posibil doar credinţei în oameni”, a declarat prezentatorul emisiunii, Dragoş Bucur. 
 
Mădălin Geabelea, de 11 ani, a salvat un copil de trei ani al unor vecini după ce acesta a căzut într-un puţ adânc de peste şase metri. Pentru că tatăl său, primul ajuns la puţ, nu avea cum să intre după victimă pentru că fântâna era foarte îngustă, Mădălin s-a oferit fără să clipească să intre el după micuţ. El a fost legat cu o sfoară de picioare şi introdus cu capul în jos în puţ. După câteva încercări, Mădălin a adus la lumina zilei copilul vecinilor, teafăr.  
 
Curajul şi fapta lui Mădălin au făcut rapid înconjurul ţării. Fiul familiei Geabelea a fost premiat de premierul României, Victor Ponta, în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Palatul Victoria. „Pe cât de impresionantă povestea de viaţă a copilului, pe atât de dezolantă gospodăria familiei Geabelea. Acoperişul construit de tatăl lui Mădălin prin care ploaia şiroia puternic în interior, chirpiciul de pe jos mereu umed în zilele friguroase de iarnă sau lipsa apei curente sunt doar câteva dintre aspectele mai puţin fericite ale poveştii. Însă, mai presus de toate, omenia şi curajul de care dau dovadă membrii familiei Geabelea sunt lucrurile cele mai de preţ”, a mai spus Dragoş Bucur. 
 
Deși nu s-au gândit niciodată să ceară răsplată pentru fapta lui Mădălin, membrii familiei Geabelea au primit răsplată, cu vârf și îndesat, de la „Visuri la cheie”.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here