1,8 miliarde de lei vechi pentru apicultorii din Olt. Urmează ajutoarele de minimis pentru sectorul vegetal

Aproape 250 de apicultori din județul Olt vor primi circa 1,8 miliarde de lei vechi ca ajutor de minimis din partea guvernului pentru pagubele produse de vremea în perioada mai – iulie.

 

„La Direcția pentru Agricultură Județeană Olt au fost depuse 248 de dosare care așteaptă să intre la plată după ce apicultorii noștri au înregistrat pagube semnificative în timpul condițiilor meteorologice nefavorabile din această vară. Este un ajutor consistent pe care apicultorii îl vor primi în urma ploilor căzute în lunile mai, iunie și iulie, când albinele nu și-au mai putut găsi hrana”, a declarat directorul Direcției Județene Olt, Dan Bărăgan.

 

De lunea viitoare la Direcția Agricolă va primi dosare și pentru acordarea minimisului la culturile vegetale. La acest capitol statul acordă sume de bani între 335 de lei și 1.200 de lei / hectar. „Se pleacă de la minim 335 de lei, pentru culturile de câmp, precum grâul sau porumbul, și se poate ajunge la 1.200 lei pe hectar, la livezi”, a mai spus Dan Bărăgan.

 

Ministerul Agriculturii va organiza, joi, începând cu ora 11.00, o videoconferință cu tiți șefii direcțiilor pentru agricultură județene și cu șefii structurilor Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură din teritoriu privind stadiul implementării schemelor de ajutor de minimis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here