Cei şase milioane de lei alocaţi de Ministerul Sănătăţii spitalului din Slatina ajung la destinaţie

Aleşii judeţului au aprobat, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinară a Consiliului Judeţean, o nouă rectificare de buget prin care aproape şase milioane de lei, bani puşi la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, au fost alocaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pentru mai multe investiţii.

O parte din bani va fi folosită pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară în contextul extinderii Unităţii de Primire Urgenţe a spitalului. Alte sume vor fi cheltuite pentru reabilitatea aceleiaşi unităţi, creându-se astfel un echilibru între spaţiul vechi şi cel nou, dar şi pentru reabilitarea zonei urbane din preajmă.   

„În urma vizitei ministrului Nicolae Bănicioiu au reieşit câteva concluzii, a constatat şi domnul ministru nevoile pe care le are judeţul Olt privind sănătatea şi iată guvernul este alături de noi cu această sumă. Am aprobat intrarea către bugetul consiliului judeţean, respectiv al spitalului, a acestor bani. De asemenea, am aprobat partea consiliului judeţean de cofinanţare de 10% pentru toate obiectivele care sunt prinse la spital pe această sumă. În principiu, mai era nevoie de o sumă mică pentru extinderea UPU, apoi, toate dotările cu aparatură pentru această extindere au fost finanţate de Ministerul Sănătăţii. Aici, cea mai importantă dintre aceste investiţii este computerul tomograf pe care ministerul ni-l va plăti. Reabilitarea întregii Unităţi de Primiri Urgenţe va fi finanţată tot din aceşti bani pentru că era o discrepanţă între acea extindere a UPU şi restul secţiei. Va fi adusă la standarde pentru că, să nu uităm, în principal, pacienţii care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vin prin UPU”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Extinderea şi modernizarea UPU Slatina a fost demarată la începutul acestui an şi costă peste 2,8 milioane de lei, sumă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean şi de Primăria Slatina. Prin extindere, Unitatea de Primire Urgenţe a fost recompartimentată, beneficiind de o nouă sală pentru triajul pacienţilor, de un nou spaţiu pentru resuscitare şi de o sală specială pentru aparţinători.
Cele şase milioane de lei sunt direcţionate de Ministerul Sănătăţii către spitalul din Slatina după ce, în la începutul lunii octombrie, ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, a vizitat unitatea sanitară, împreună cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, şi cu deputatul PSD Florin Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here