Marius Oprescu spune că, duminică, Oltul a votat pentru continuarea investiţiilor începute în judeţ de Guvernul Ponta

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a transmis, joi, un mesaj de mulţumire tuturor oltenilor care l-au votat, duminică, pe Victor Ponta în cursa pentru funcţia de preşedinte al României. Acelaşi mesaj s-a îndreptat şi către cei care au votat alţi candidaţi, „pentru faptul că oamenii au ieşit la vot”.

„Transmit un mesaj de mulţumire tuturor oltenilor care ne-au dat votul într-un procent covârşitor. De asemenea, le mulţumesc şi celor care au avut o altă opţiune în primul tur al alegerilor prezidenţiale, pentru că, totuşi, au ales să iasă la vot, pentru că este important ca oamenii să se prezinte la vot, că doar în acest fel putem avea un preşedinte legitim, nu ca în mandatele trecute, când acesta a ieşit la limită, cu un număr foarte mic de voturi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul social-democrat.

Marius Oprescu a spus că rezultatul bun pe care Victor Ponta l-a obţinut în Olt arată faptul că, în majoritatea lor covârşitoare, oamenii din acest judeţ au ales continuarea investiţiilor demarate în zonă de Guvernul Ponta.

„Iată că PSD Olt şi alianţa din care face parte a câştigat în majoritatea localităţilor din judeţ. Practic, PSD Olt a avut un scor mai mic pentru Victor Ponta doar în trei localităţi, Ghimpeţeni, Crâmpoia şi Urzica. De asemenea, alianţa pentru Victor Ponta a câştigat şi în toate oraşele, lucru care dovedeşte foarte clar că oltenii şi slătinenii au ales continuarea investiţiilor începute de Guvernul Victor Ponta. Şi aceste investiţii nu sunt deloc puţine. Anul acesta, pe Ordonanţa 28, o ordonanţă guvernamentală prin care se alocă bani pentru drumuri, alimentare cu apă şi canalizare, dar, mai nou, şi pentru şcoli şi sedii de primării, au intrat 79 de milioane de lei în judeţul Olt, de trei ori mai mult decât au intrat în anii trecuţi, media pe ultimii cinci ani. Am avut bani şi pentru echilibrarea bugetelor locale. Pe lângă sumele alocate la început de an, au intrat şi circa 12 milioane de lei. Iată, avem bani alocaţi şi pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii; este vorba 21 de milioane de lei prin toate cele patru hotărâri de guvern prin care au fost alocaţi bani. De asemenea, vorbim de digul de la Icoana care a costat 18 milioane de lei, dar şi de cel de la Morunglav, care a costat patru milioane de lei”, a declarat preşedintele executiv al PSD Olt. 

Marius Oprescu a mai spus că, aşa cum social-democraţii au promis, împreună cu liberalii, în campania electorală din 2012, Oltul contează pe harta politică şi economică a ţării.

„Aşa cum am promis în campaniile trecute, cum am promis şi în campania din 2012, când, împreună cu PNL, făceam parte dintr-o alianţă, Oltul chiar contează la nivel de ţară, dacă vorbim şi de faptul că avem un om care este prezent tot timpul la masa guvernului, domnul ministru Darius Vâlcov. Toate aceste lucruri au contat şi pe 2 noiembrie, când oltenii au votat într-un număr foarte mare. Din cei prezenţi la vot, 129.266 de oameni au votat alianţa pentru Victor Ponta. Lucrul acesta spune foarte mult”, a afirmat Marius Oprescu. 

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut aproape 60% în judeţul Olt, pierzând în doar trei localităţi, la Ghimpeţeni, Crâmpoia şi Urzica. Cel mai mare scor a fost obţinut în localitatea Dobrun, unde peste 93% dintre alegătorii prezenţi la urne l-au votat pe Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here