Minunea electorală de la Tătuleşti: prezenţă la vot 118%. Primar: „Avem foarte mulţi profesori universitari care locuiesc aici”

Comuna Tătuleşti din Olt a fost din nou campioană la alegeri. De această dată campioană la votul pe lista suplimentară. 424 de alegători au votat pe lista suplimentară. Asta face ca prezenţa înregistrată să fie de 118%. Primarul Lucian Istrate de la PSD spune că în comună locuiesc mulţi bucureşteni care nu şi-au făcut buletin de Tătuleşti, mulţi fiind profesori universitari. În 2012, în aceeaşi comună s-a înregistrat o prezenţă la vot de 147,9% şi tot 400 de persoane au votat în plus. Comuna este fruntaşă şi la numărul de biserici la o populaţie de 1.200 de persoane sunt opt biserici care deservesc şase sate. La alegerile prezidenţiale de duminică, pe listele suplimentare, la nivel naţional, au votat 12% dintre cei care au venit la urne. În judeţul Olt, numărul acestora a fost de 28.515.

Tătuleşti Olt – Au votat în total 959 de persoane dintre care 424 pe liste suplimentare, adică aproape 44%. Aici Victor Ponta a câştigat 65%, obţinând 630 de voturi faţă de 108 Klaus Iohannis. În Tătuleşti au fost trei secţii de votare. La una au votat pe lista suplimentară 220 de persoane, pe alta 108, iar pe a treia 96 de persoane. Primarul Lucian Istrate de la PSD are o explicaţie: “Sunt multe persoane de la oraş care stau aici şi nu şi-au mai schimbat buletinul pentru că au medic de familie şi altele. Avem multe persoane de la Bucureşti, Piteşti, Scorniceşti, Slatina. Sunt foarte mulţi. V-am spus că sunt mulţi din Bucureşti, avem şi mulţi profesori universitari care locuiesc aici”

În 2012, Gândul scria că pe locul 2 la prezenţă în judeţul Olt a fost comuna Tătuleşti, unde s-a înregistrat o participare de 147.98%. Pe liste erau înscrişi 819 votanţi, dar au votat în total 1.212 alegători. Istrate Lucian (PSD) primarul din Tătuleşi spunea că a avut o nuntă în sat şi aşa a crescut numărul de voturi pe listele suplimentare. „Sâmbătă a avut loc o cununie civilă şi asta este explicaţia. În plus avem mulţi locuitori care nu doresc să îşi facă buletin. Avem chiar mai mult de 400 de persoane. E chestia aia cu medicul de familie. Mai au şi copii la oraş. Este exclus orice fel de turism electoral. Am oameni serioşi aici”, a declarat, la vremea respectivă, primarul Istrate Lucian.

Comuna Tătuleşti are şi opt biserici la o populaţie de 1.200 de persoane. Comuna are în componenţă şase sate. „Fiecare a vrut să îşi facă biserică şi aşa s-a ajuns la opt. Patru le-am renovat eu. Două sunt monumente istorice fiind biserici de lemnt din anii 1700”, a explicat primarul.

În judeţul Olt au fost organizate 378 de secţii de votare, 380.613 persoane fiind înscrise pe listele electorale. Un număr de 28.515 persoane au votat pe liste suplimentare, iar alte 3.339 au solicitat urna mobilă. Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 216.361, în timp ce 5.258 de voturi au fost anulate.

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Olt, obţinând 59,99% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, a obţinut 18,94%, arată rezultatele finale date publicităţii, luni, de Biroul Electoral Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here