Evaziune fiscală de peste un miliard lei vechi cu maşini second-hand la Spineni

Un bărbat de 28 de ani, din comuna olteană Spineni, este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală în valoare de peste un miliard de lei vechi. Bărbatul este acuzat că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă mai multe achiziţii intracomunitare. 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

El este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 01.07.2013 – 06.07.2013, a achiziţionat din străinătate mai multe autoturisme second-hand, pe bază de facturi fiscale eliberate de diferite firme din Germania. El a vândut maşinile, ulterior, pe teritoriul României, la diferite persoane fizice, activităţi comerciale ce nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii şi nici nu au fost declarate la organul fiscal teritorial.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 106.104 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Reţinut în primă fază de oamenii legii, împotriva bărbatului s-a dispus, ulterior, măsura controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile.

Cercetările efectuate cauză au beneficiat de suportul de specialitate al Administraţiei Fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here