O nouă acuzaţie de malpraxis la adresa medicului Mircea Tusciuc de la Spitalul Judeţean Slatina

O nouă acuzaţie de malpraxis zguduie Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cazul implicându-l tot pe medicul Mircea Tusciuc, cunoscut în alte două cazuri similare şi condamnat de Judecătoria Slatina la închisoare cu executare pentru omor din culpă după ce un copil operat la mână a decedat.

De data aceasta, părinţii unei fetiţe de opt ani îl acuză pe medicul specializat în chirurgie pediatrică pentru faptul că a pus viaţa copilului în pericol, potrivit stiri.tvr.ro. Adusă în urmă cu aproape două săptămâni la spital cu dureri abdominale mari, fetiţa a fost internată de medicul Mircea Tusciuc care era de gardă. Părinţii susţin că după patru zile în care copila nu ar fi primit nici un tratament, medicul Tusciuc ar fi decis s-o externeze. Pentru că durerile nu încetaseră, părinţii s-au opus externării, iar doctorul a operat-o de apendicită. Ulterior, ea a fost externată. Trei zile mai, fetiţa a ajuns cu aceleaşi dureri la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde medicii au diagnosticat-o cu calculi la vezica biliară şi au opera-o din nou.
     
Părinţii îl acuză pe medicul slătinean că a pus un diagnostic incorect şi au depus plângere la Colegiul Medicilor.
 
Doctorul Mircea Tusciuc a fost condamnat, în iulie anul trecut, la doi şi opt luni de închisoare cu executare de magistraţii de la Judecătoria Slatina după ce, în 2010, un copil de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat. La doi ani de închisoare cu executare a fost condamnat şi medicul Paul Iancu, cel care a primit copilul adus cu ambulanţa la Urgenţe şi care a pus greşit diagnosticul. Ambii medici au atacat la Curtea de Apel Craiova, care a anulat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare. 
 
Medicul Mircea Tusciuc mai este acuzat, împreună cu doctorul Gheorghe Ciobanu, de malpraxis într-un caz în care un copil de patru ani, din localitatea Seaca, a rămas, anul trecut, cu mâna dreaptă paralizată. Copilul a fost adus de părinţi cu o fractură la braţ, drept pentru care i-a fost aplicată o atelă gipsată. După ce aceasta i-a fost îndepărtată, copilul nu a mai putut mişca braţul. Pe timpul anchetei, conducerea spitalului a decis suspendarea contractelor de muncă pentru ambii doctori. Atacată în instanţă, decizia unităţii sanitare a fost anulată, astfel că cei doi medici au revenit la serviciu. 

2 COMENTARII

  1. Doctorul acesta nu mai are ce sa caute in Spitalul Slatina.Bate la ochi,tata,se strang copii multi pe constinta lui si e pacat de sufletelele astea.Nu isi mai face meseria,afara tata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here