ACL Olt: În dezbaterea de miercuri, Ponta i-a minţit din nou pe români în privinţa nivelului pensiei minime

Alianţa Creştin Liberală – Filiala Olta trage atenţia că în dezbatarea de miercuri seară dintre candidaţii Victor Ponta şi Klaus Iohannis, organizată la postul B1 TV, candidatul PSD a minţit din nou audienţa în privinţa nivelului pensiei minime în România, confundând în mod nepermis mai multe tipuri de prestaţii sociale. 

Reprezentantii ACL consideră că minciunile lui Ponta evidenţiază o politică premeditată de manipulare a pensionarilor dusă de către actualul premier şi de către ministrul Muncii, Rovana Plumb, se arată într-un comunicat de presă al ACL Olt.

„Ponta a afirmat miercuri seară la dezbatere că venitul minim garantat ar fi în România de 350 lei şi că acest venit ar completa practic nivelul pensiilor minime aflate sub acest cuantum de 350 lei. Este o minciună şi o dovadă că Ponta nu are habar despre sistemul prestaţiilor sociale din ţara noastră, după doi ani şi jumătate de când conduce Guvernul României. Indemnizaţiile sociale minime, care înlocuiesc din 2010 pensiile sociale minime introduse în 2009, au valoarea de 350 lei şi se acordă tuturor pensionarilor care nu au contribuit la bugetul de pensii, în principal celor care au lucrat în sistemul CAP”, se mai spune în documentul citat.

Pentru pensionarii care au contribuit la sistemul de pensii, dar nivelul contribuţiei şi stagiul de cotizare determină un nivel al pensiei mai mic de 350 lei, într-adevăr, cuantumul se completează până la acest nivel de 350 lei, dar nu prin venitul minim garantat, cum minte premierul Ponta. Venitul minim garantat este un cu totul alt beneficiu social şi se acordă persoanelor care nu au niciun loc de muncă, sunt în evidenţa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, urmează cursuri de calificare sau recalificare şi nu au refuzat un loc de muncă oferit, iar nivelul acestui venit variază în funcţie de numărul de persoane ale familiei de la 141 lei (pentru o persoană singură) la 255 lei (pentru familiile cu două persoane) şi până la 527 lei pentru familiile cu cinci persoane, susţin reprezentanţii ACL Olt.

Prin urmare, premierul Ponta ne dovedeşte din plin incompetenţa sa în abordarea problemelor din domeniul social, deşi, altfel, împreună cu ministrul Rovana Plumb, promovează o politică premeditată de manipulare a categoriilor sociale vulnerabile şi a pensionarilor”, au declarat cei doi co-presedinţi ai ACL Olt, Siminica Mirea şi Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here